Nokia ve Meizu birlikte küresel akıllı telefon piyasasına girebilir

Nokia ve Meizu birlikte küresel akıllı telefon piyasasına girebilir

Foxconn üretimi Nokia N1 ile yeniden mobil sektöre giriş yapan Nokia, yeni akıllı telefon söylentileriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Epchina.com tarafından ortaya atılan iddiaya göre; tecrübeli telefon üreticisi, Çinli Meizu ile ortak bir telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Mobil bölümünü Microsoft'a satarak pazardan resmen çekilen Finlandiyalı teknoloji şirketi, daha önce yine Foxconn tarafından hazırlandığı ileri sürülen bir telefonla anılmıştı.

Geçen sene resmiyet kazanan ve önümüzdeki günlerde ülkemizde piyasaya sürülecek olan Meizu MX4'ün küresel pazara yönelik bir versiyonu üzerinde çalıştığı iddia edilen Nokia, 2015 sonuna kadar geçerli anlaşma sebebiyle istese bile kendi markasını bu üründe kullanamayacak. Yazılımsal kanadı ve özellikle kamera yazılımı Nokia tarafından tedarik edilen, pembe, gümüş, mavi, yeşil, açık yeşil ve altın olmak üzere altı renk seçeneği bulunan Supreme kod adlı bu cihaz, Meizu'nun uluslararası piyasadakiitibarını artımayı amaç edinecek.

Henüz söylentiden ibaret olan bu gelişmeler, en azından Nokia'yı kendi markasıyla sektöre dahil olma hususunda cesaretlendirecektir diye tahmin ediliyor. Meizu üretimi, Nokia eli değişmiş bir cihazı satın almak şuan için mümkün görünmese de; çok yakında Türkiye'de orijinal Meizu MX4'ün 999 liradan başlayan fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sunulacağını belirtelim.



Eklenme tarihi: 21.01.2015
Kaynak: Epchina.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler