Nokia Lumia 930 Alayım mı?

Nokia Lumia 930 Alayım mı?

Avrupa'yla birlikte Türkiye'de de satışa çıkarılan Lumia 930, mevcut en güçlü Windows Phone 8.1 telefonu konumunda. Saf Nokia markasını taşıyacak son modellerden biri olan Lumia 930, bu yazımızda ele alacağımız akıllı telefon olacak.

En şık Windows telefonu olarak nitelendirilen Lumia 930'u almayı mı düşünüyorsunuz? Öyleyse internette gezinmek yerine bu cihaz hakkındaki en öz bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz. İlk önce yeni Nokia telefonunun teknik özellikleriyle başlayalım.Nokia Lumia 930

- 5,0 inç Full HD (1920 x 1080 piksel) OLED ekran, Nokia ClearBlack ekran filmi, Corning Gorilla Glass 3 dayanıklı cam
- 2,2 GHz dört çekirdekli işlemciye sahip Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 çipset
- 2 GB LPDDR2 RAM, 32 GB artırılamayan hafıza
- 20 MP PureView kamera, ZEISS mercek, çift LED flaş, 1,3 MP ön kamera
- Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, GPS, kablosuz şarj, NFC
- 2.420 mAh pil
- Lumia Cyan yazılım paketli Windows Phone 8.1 işletim sistemi

Lumia 930 Artıları

- ClearBlack destekli Full HD OLED ekran, şimdiye kadarki tüm Lumia modellerinden daha iyi bir görüntü sağlıyor. Kontrast oranı, gerçek siyahlar, keskin görüntü ve canlı renkler.

- Alüminyum ve polikarbonatın bir araya geldiği Lumia 930, Nokia'nın kendine has tasarımında gelinmiş son nokta. Cihaz, dış görünüşüyle rakiplerini geride bırakıyor.

- f/2,4 ZEISS mercekli 1/2,5 inçlik PureView kamera, Lumia 1020 kadar yüksek çözünürlüklü çekimler yapamasa da harika iş çıkarıyor. Düşük ışık performansı, çift LED flaş ile destekleniyor.

- Başta kamera yazılımları olmak üzere Nokia'ya özgü uygulamalar, Windows işletim sisteminin kabiliyetlerini bir üst seviyeye çıkarıyor. Nokia, ekosistemin yazılımsal anlamda en zengin cihazlarına imza atıyor.

Lumia 930 Eksileri

- Full HD ekran ve dört çekirdekli Snapdragon 800 için yeterli görülmeyen 2.420 mAh'lik pil, özellikle kamera kullanımı sırasında hızla boşalıyor. Ancak bir günü tamamlayabilen Lumia 930'dan LG G2 ve onu takip eden Android cihazlarla aynı seviyede bir pil performansı beklememek gerekiyor.

- 167 gramlık ağırlığı ve sivri köşeli kasa yapısı, Lumia 930'un taşınabilirliğine darbe vuruyor. Üstelik 9,8 mm'lik cihazın kalınlığı da selefleriyle rekabetten oldukça uzak kalıyor.

- Windows Phone platformunun Android ve iOS'un gerisinde kalan uygulama yelpazesi, kamerada HDR çekim modunun bulunmayışı ve arka kısımda yer alan hoparlörün cihaz arkası çevrilmeden tam ses çıkışı sağlayamaması, 930'un diğer eksi durumları arasında.

Nokia Lumia 930'un bilinen en önemli donanımsal sıkıntısı, ekranın otomatik parlaklık modunda, bilhassa gri renkleri koyu mor renkte vermesi. Microsoft'un bu sorun ile alakalı çalışmalara başladığı biliniyor.

Ülkemize 1799 TL fiyat etiketiyle giriş yapan WP 8.1 platform güncellemesine sahip Lumia 930, 32 gigabayt dahili hafızasıyla kabul edilebilir bir fiyat taşıyor. Ancak eski bir Qualcomm yongasının kullanılması, donanım tutkunlarını yeni Lumia'dan uzak tutacak gibi görünüyor. Nokia Lumia 930 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Nokia Lumia akıllı telefonlarla uyumlu kılıf ve aksesuarlar için tıklayın: MobilCadde.com



Eklenme tarihi: 19.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler