Yeni Nokia Lumia telefonlar 2 Nisan'da tanıtılacak

Yeni Nokia Lumia telefonlar 2 Nisan'da tanıtılacak

Microsoft'un BUILD 2014 geliştirici konferansında yeni cihazlarını tanıtacağı konuşulan Nokia, iddiaları kısmen doğrulayan yeni tanıtım etkinliğini duyurdu. Yazılım devnin etkinliği ile aynı günde ve aynı şehirde başka bir etkinlik organize eden Finlandiyalı üretici, "More Lumia" başlıklı davetiyeleri basın mensuplarına dağıtmaya başladı.

Yerel saate göre akşam gerçekleştirilecek basın etkinliği, günün daha erken saatlerinde Moscone Center'deki büyük Microsoft geliştirici konferansında detaylandırılacak Windows Phone 8.1 işletim sisteminin ilk aygıtları gün yüzüne çıkarılacak. Henüz hangi cihazların çıkış yapacağı bilinmiyor; fakat 4,5 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 400 çipsete sahip Moneypenny kod adlı Lumia 630 ve 5 inç Full HD ekran ve 20 MP Pureview kameranın eşlik ettiği Martini kod adlı Lumia 930'un sergilenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Biri giriş seviye, diğeri ise üst seviyeyi hedef alacak aygıtlara Goldfinger kod adıyla anılan üçüncü bir modelin daha eşlik edebileceği konuşuluyor. Microsoft idaresindeki Nokia, önceki işletim sistemi duyurularının aksine bu sene çok daha kısa bir süre sonra yeni platform yükseltmesinden gücünü alan ürünlerini detaylandıracak. WP8.1'lik ilk telefonların önümüzdeki ay satışa çıkacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 25.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler