Nokia Lumia 625 resmen duyuruldu, fiyat ve çıkış tarihi açıklandı

Nokia Lumia 625 resmen duyuruldu, fiyat ve çıkış tarihi açıklandı


Max kod adıyla geçtiğimiz mayıs ayında ilk kez internete sızdırılan Nokia'nın şimdiye kadar geliştirmiş olduğu en geniş ekranlı akıllı telefonu resmen duyuruldu. Londra'daki bir etkinlikte basına tanıtılan Lumia 625, Tayvanlı orijinal tasarım üreticisi Compal Communications tarafından üretilecek. 4.7 inçlik IPS LCD ekranı izleme açısı hususunda pek iyi iş çıkaramasa da yeni Lumia'nın bütçe dostu sınıfında tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracağı tahmin ediliyor.

800 x 480 piksel çözünürlük, 1.2 GHz hızında çift çekirdekli Krait işlemci, Adreno 305 GPU'lu Qualcomm MSM8930 Snapdragon S4 Plus çipset, 512 MB RAM, 8 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD kart desteği, 5 MP arka, 0.3 MP ön kamera, LED flaş, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 Low Energy, NFC çipi, FM radyo, GPS, GLONASS, Microsoft Windows Phone 8 işletim sistemi ve çıkarılamayan 2.000 mAh pille donatılan cihaz, 159 gram ağırlığında ve 9.15 milimetre kalınlığında tasarlanmış. Polikarbonat kasasının arka bölümü kullanıcı tarafından değişitirilebilen cihaz, bütçe dostu segmentine mensup olsa da malzeme kalitesi konusunda Lumia serisinin diğer modellerinden geri kalmıyor.
Nokia Lumia 625Açık yeşil, turuncu, sarı, beyaz ve siyah renk seçeneklerine sahip Nokia Lumia 625, 4G LTE iletişim teknolojisi desteği ve ekonomik fiyatı sayesinde Asya ve Avrupa'daki 4G erişimine sahip ülkelerde üreticisinin en önemli kozu olacak. Tahminlerin aksine 290$ seviyesinden uluslararası pazara sunulacak Windows Phone 8 GDR2 işletim sistemli akıllı telefon, Eylül'de satılmaya başlayacak. Ülkemize en geç Ekim'de giriş yapacak cihaz için Lumia 620 ve Lumia 720 arasında bir Türkiye fiyatı belirlenecek.

Nokia Lumia 625 ile ilgili detaylı bilgi, resmi basın görüntüleri ve tüm teknik özellikler için tıklayınız



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 23.07.2013
Kaynak: http://www.nokia.com/gb-en/phones/phone/lumia625/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler