Windows Phone 8 işletim sistemli bütçe dostu Nokia Lumia 525 tanıtıldı

Windows Phone 8 işletim sistemli bütçe dostu Nokia Lumia 525 tanıtıldı

Windows Phone ekosisteminin büyük bölümünü elinde bulunduran Nokia, geçtiğimiz şubat ayında piyasaya sürdüğü Lumia 520 ile Microsoft'un mobil işletim sistemini daha geniş kitlelere ulaştırmayı başarmıştı. Halihazırda bu platformun açık ara en çok kullanılan cihazı olan 520'nin halefi niteliğindeki yeni bir aygıt bugün resmiyet kazandı. Finlandiyalı üretici, birkaç saat önce duyurduğu bu ikinci nesil bütçe dostu Windows telefonuyla Lumia serisini yaygınlaştırmaya devam etmeyi ümit ediyor.

Lumia 520'ye kıyasla bir kısım özellikleri değişiklik göstermeyen ve aynı tasarım dilini kullanmaya devam eden Nokia Lumia 525, gücünü aldığı Qualcomm yongada sistem çözümü ve kapasitesi iki katına çıkarılan sistem belleğiyle dikkat çekiyor. Aygıtın resmi ürün sayfasında listelenen önemli teknik özellikleri:

- 4 inç büyüklüğünde 800 x 480 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran

- 1.0 GHz çift çekirdekli Krait işlemci ve Adreno 305 GPU'lu Snapdragon S4 Play MSM8772 çipset

- 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD kart desteği

- 5 MP 1/4 inçlik kamera sensörü, HD 720p video çekebilmeNokia Lumia 525

- Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0 + Low Energy, a-GPS, GLONASS, FM radyo, HSPA+ ile 21 Mbps ver indirebilme

- 1.430 mAh pil, 336 saat bekleme süresi, 16,9 saat konuşma süresi

- Windows Phone 8, Nokia Lumia Black yazılım paketi

Siyah, beyaz, sarı ve kırmızı renkli polikarbonat kasa seçenekleri bulunan akıllı telefon, çıkarılabilen arka kapağı sayesinde kullanıcısına aygıtını farklı renklerde kullanabilme fırsatı sunacak. İlk etapta gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerin ağırlıkta olduğu Afrika, Asya-Pasifik ve Orta Doğu'da piyasaya sürülecek Lumia 525, 199$ seviyesinde bir perakende satış fiyatına sahip olacak.

Nokia'nın yeni bütçe dostu akıllı telefonu Lumia 525'in Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı henüz kesinleşmiş değil. Ancak Lumia 520 ile aynı giriş fiyatını taşıyabileceği tahmin ediliyor. En güncel Windows Phone 8 sürümü ve Lumia Black güncellemesini beraberinde getirecek ürünün resmi tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Nokia Lumia 525 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 27.11.2013
Kaynak: Nokia

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler