Nokia, HERE coğrafi hizmetlerini BMW, Audi ve Mercedes'e satıyor

Nokia, HERE coğrafi hizmetlerini BMW, Audi ve Mercedes'e satıyor

Nokia, 16,6 milyar dolarlık Alcatel-Lucent alımından sonra telekomünikasyon faaliyetlerine yoğunlaşacağını açıklamıştı. Yeni hedefini belirleyen teknoloji devi, aynı zamanda HERE coğrafi hizmetlerini de satma kararı almıştı. Aylar süren görüşmeler sonucunda harita ve diğer coğrafi operasyonları bünyesinde barındıran Nokia'nın HERE bölümü Alman otomobil üreticilerinin oluşturduğu bir konsorsiyuma satılmasına karar verildi.

2,5 milyar avro ve 300 milyon avroluk yükümlülük ödemesiyle toplamda 2,8 milyar avroya ulaşan Nokia ve konsorsiyum arasındaki anlaşma, 2016 ilk çeyreğinde sonuçlandırılacak. Sene başında araç içi sistemlerinde HERE haritalarını kullanacağını duyuran BMW'nin başı çektiği konsorsiyumda Audiı ve Mercedes-Benz de bulunuyor. Üç otomobil devinin eşit pay sahibi olduğu bir ortaklık kurulacak ve Almanya merkezli Nokia HERE'nin mevcut çalışmaları olduğu gibi sürdürülecek.

2008'de Şikago merkezli Navteq firmasını 8,1 milyar dolara satın aldıktan sonra haritalama sektörüne giriş yapan Nokia, 8 yıl sonra faaliyetlerine son vermiş olacak. Mevcut HERE mobil uygulamalarının kullanımda kalacağının sinyallerini veren Alman otomotiv şirketleri, HERE haritalarını yalnızca kendi araçlarında değil, diğer tüm otomobil üreticileri için de erişilebilir hale getirecek.



Eklenme tarihi: 3.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler