Nokia güneş enerjisi ile çalışan telefonla gelebilir

Nokia güneş enerjisi ile çalışan telefonla gelebilir

Akıllı telefonlar arasındaki rekabet benzer ekran tipleri, kamera performansları, birbirine yakın donanım özellikleri ile artık belli bir seviyede markalara doğru yönelirken, firmalar isimlerini öne çıkarmak için telefonlarında farklı donanımları denemekten de geri kalmıyor.

Bu konuyla ilgili son haber ise Nokia’dan. Akıllı telefonların en büyük problemlerinden biri olan batarya ömrüne firmalar çare ararken Nokia’nın Facebook sayfasında yayınlanan bir resim ve altındaki ileti akıllarda bir soru işareti yarattı. Güneşe doğru tutulmuş Nokia telefonunu The Beatles grubunun şarkısından bir alıntı olan “Sun, sun, sun, here we come “ yani “ Güneş, güneş, güneş, işte geliyoruz “ iletisiyle paylaşan firma, güneş enerjisi ile çalışacak bir telefonun müjdesini verir gibiydi.

Henüz Nokia tarafından bu fotoğraf dışında resmi bir açıklama yok fakat günümüzde bu teknolojinin mümkün olduğunu MWC fuarında Sunpartner şirketinin tanıttığı teknolojiden biliyoruz. Bu teknolojiye göre her yüzey üzerinde güneş ışığından enerji olarak faydalanabiliyoruz. Kim bilir belkide hiç şarjı bitmeyecek telefonlar pek de uzakta değildir, ne dersiniz?



Eklenme tarihi: 27.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler