Nokia'nın Windows Phone 8.1 güncelleme paketi Lumia Cyan yayımlandı

Nokia'nın Windows Phone 8.1 güncelleme paketi Lumia Cyan yayımlandı

Nokia, nisanda tüm Windows Phone 8'li telefonları için sözünü verdiği Lumia Cyan güncellemesi resmen dağıtılmaya başladı. İlk kez haziranın sonunda kendi ülkesi Finlandiya'da kısıtlı olarak yayımlansa da tam manasıyla tüketicilere ulaştırılamayan güncelleme nihayet dünya geneline ulaşmaya başlıyor. Tayvan, Finlandiya ve İspanya'daki Lumia 625 kullanıcılarıyla başlayan Lumia Cyan dağıtımı, önümüzdeki günlerde diğer cihazlara ve ülkelere yayılacak.

Yeni sanal klavye, gelişmiş ana ekran özelleştirme seçenekleri, yeni kilit ekranı, uyarı merkezi görevindeki Action Center, Internet Explorer 11 ve belirli bölgeler için Cortana sesle kontrol edilebilen sanal yardımcı servisiyle donatılan Windows Phone 8.1, bir süre önce ülkemize de giriş yapan Lumia 630 gibi Nokia cihazlarıyla tüketicilerin beğenisine sunulmuştu. Şimdi mevcut çözümlerini son sürüme yükseltmeye başlayan Microsoft idaresindeki mobil cihaz devi, güncelleme paketine işletim sistemiiyle birlikte kendi yazılımını da entegre etmiş.

Yeni kamera özellikleri, Creative Studio fotoğraf düzenleme aracı ve video slaytlarla hikaye oluşturmaya yarayan Nokia Storyteller uygulamasının son sürümüyle kendine yer bulduğu Cyan OTA paketi, en geç sonbaharda tüm Windows Phone 8'li aygıtlara ulaşmış olacak. Güncelleme hakkında daha fazla bilgi için Windows Phone 8.1 yenilikleri yazımıza göz atabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 6.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler