Nokia, 2016'da akıllı telefon tasarımı lisanslamaya başlayacak

Nokia, 2016'da akıllı telefon tasarımı lisanslamaya başlayacak

Donanım grubunu Microsoft'a sattıktan sonra marka ve tasarım lisanslama yolunu deneyen Nokia, bu modelde geliştirilen ilk cihazını Nokia N1 adıyla piyasaya sürmüştü. Foxconn tarafından üretilen tablet bilgisayar, Nokia markasını taşıyor ve onun tasarımını kullanıyor. Aynı stratejiyi telefon endüstrisi için de uygulayacağı iddia edilen Nokia, ilk kez iddiaları doğrulayan bir açıklamada bulundu.

Alman Manager Magazin dergisine röportaj veren Nokia CEO'su Rajeev Suri, 2016'da akıllı telefon tasarlayıp Nokia markasıyla birlikte üreticilere lisanslayacaklarını müjdeledi. Aylardır söylentilere konu olan bu mevzu, böylece firmanın en yetkili ismi tarafından resmiyete kavuşturulmuş oldu. Henüz iş ortakları hakkında bilgi vermeyen Finlandiyalı telekomünikasyon devi, muhtemelen Foxconn ile çalışmayı sürdürecek. Zira Nokia'nın Çin'den sorumlu ülke müdürü de akıllı telefon operasyonlarının Uzak Doğu'ya taşınacağını ilan ederek yakınlaşmanın sinyallerini vermişti.

Nisanda 15,6 milyar avroluk bir anlaşmayla Alcatel-Lucent'i bünyesine katan Nokia, haberleşme endüstrisindeki hakimiyetini giderek artırdığı gibi son kullanıcıyla bağlarını da koparmak istemiyor. Şuan için telefon üretimi konusunda planları olmayan Nokia, bakalım lisanslama projesinde başarılı olduktan sonra piyasaya yeniden giriş yapmak isteyecek mi.



Eklenme tarihi: 20.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler