Nokia, Android telefon ve tabletleriyle resmen geri dönüyor

Nokia, Android telefon ve tabletleriyle resmen geri dönüyor

Bugün Microsoft'tan Nokia'nın basit telefon bölümünü satın alarak dikkatleri üzerine çeken Foxconn'un mobil cihaz üreticisi olan alt kuruluşu FIH Mobile ve Finlandiya merkezli HMD Global, aynı gün içerisinde bir büyük anlaşmaya daha imza attı. Bir telekomünikasyon şirketi olarak Finlandiya'da çalışmalarını sürdüren Nokia holdingiyle fikri mülkiyet hakları temelli bir işbirliği anlaşması yapan şirketler, mobil endüstriye Nokia markalı telefon ve tabletlerin çok yakında piyasada olacağını müjdeledi.

Microsoft'un üç yıl önce Nokia ile birlikte bünyesine kattığı Arto Nummela'nın CEO ve bir diğer Nokia arkaplanlı Microsoft yöneticisi Florian Seiche'nin de başkan olarak görev aldığı HMD Global, Nokia ile imzaladığı anlaşma sayesinde yalnızca basit telefonlarda değil, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda da Nokia ismini kullanabileceği ve firmanın geniş patent portföyünü lisanslaması sayesinde üretim için tüm şartları yerine getirmek üzere olduğunu bildirdi.

Yıl sonuna kadar yasal işlemlerin sonuçlanmasıyla HMD Global ekibinin tasarlayıp Foxconn'un üreteceği Android işletim sistemli Nokia telefon ve tabletler gün yüzüne çıkmaya başlayacak. Nokia'nın sektör lideri olduğu günlerdeki çekirdek kadrosuyla yola çıkan HMD Global, Nokia markasını yeniden canlandırmak için üç yıllık yarım milyar dolar bütçeli bir küresel pazarlama stratejisi oluşturmuş. Firmanın kısa vadede Nokia markasıyla satacağı basit telefonlar ve alacağı yatırımlarla operasyonlarını sürdürmesi planlanıyor.

Nokia cephesinde yeni bir döneme girilirken Microsoft'un mobil başarısızlıklarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bundan sonra Lumia serisi altında telefon üretmesi beklenmeyen şirketin uzun süredir iddialara konu olan Surface Phone çözümleri üzerine yoğunlaştığı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 18.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler