Nokia, 2016'da bir Android telefon piyasaya süreceğini doğruladı

Nokia, 2016'da bir Android telefon piyasaya süreceğini doğruladı

Akıllı telefon piyasasına yeniden giriş yapacağı hususundaki son iddialar sayesinde gündeme oturan Nokia, müjdeli haberi bir üst düzey yöneticisi aracılığıyla resmen açıkladı. Nokia Çin'in başkanı olan Mike Wang, yerel basına üzerinde çalıştıkları yeni Android telefon hakkında detaylar verdi. Nokia hayranlarının yıllardır hayal ettiği buluşmanın nihayet gerçekleşeceği duyuruldu.

Finlandiyalı teknoloji devi, mobil cihaz bölümünü sattığı Microsoft ile yaptığı anlaşma nedeniyle 2016'dan önce kendi markasıyla bir akıllı telefon piyasaya süremeyecek. Ancak anlaşmanın sona ermesiyle birlikte Nokia'ya ikinci baharını yaşatması ümit edilen ürünler tüketiciyle buluşmaya başlayacak.

Yeni akıllı telefonunu Çin'de üretecek olan Nokia'nın bu ülkedeki faaliyetleri üretimle sınırlı kalmayacak. Mobil iletişim şirketi, küresel ar-ge merkezini Çin'in Sichuan eyaletindeki Chengdu şehrinde kurulan Tianfu New bölgesine taşıyacak. Böylece teknolojiye öncülük eden bu bölgeyle yakınlaşacak olan Nokia, boşalan kadrolarını da Çin'in zengin kaynaklarıyla doldurma fırsatını yakalayacak.

Henüz gelecek sene satışa çıkacak Android işletim sistemli telefonun yapısıyla alakalı hiçbir detay bulunmuyor. Firma, ilk Android telefonunu 2013'te Nokia X serisi altından satışa sunmuştu. Android'li Nokia telefon ailesi tüketicilerin ilgisini çekmeyi başarmış, ancak Microsoft alımından sonra tamamen rafa kaldırılmıştı.



Eklenme tarihi: 24.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler