Nokia 5800

Nokia 5800

Nokia’nın ilk dokunmatik ekranlı cep telefonu 5800 XpressMusic yakında piyasaya sunulacak. Aylar öncesinden tanıtılan telefon büyük heyecan uyandırmış, hem Nokia’nın ilk dokunmatik ekranlı cep telefonu olması hem de Symbian işletim sisteminin ilk dokunmatik versiyonunu taşıması açısından önemli bir model.

Nokia 5800 XpressMusicNokia 5800 Xpress Music özellikleri:

  • 51.7 x 111 x 15.5 mm boyutlarında, 109 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 8,8 saat konuşma, 406 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği
  • 16700000 renkli, 360 x 640 px ekran
  • 81 MB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
  • 3.2 MP kamera, Carl Zeiss mercek
  • Wireless, GPS desteği, TV / Projeksiyon Bağlantısı
  • Sesli navigasyon destekli Nokia Maps 2.0 Touch
  • Işık ve mesafe algılayıcı sayesinde pilden tasarruf

Nokia 5800 XpressMusic ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Telefona yorum yaz
Telefon hakkında yorum yazarak sürpriz bir hediye kazanabilirsiniz. Yorumunuza başlamak için tıklayınız.

Dokunmaya karşı geri tepkili
Dokunmatik ekranlar çok hassas olmasına karşın, tuşları hissetmediğimizden dolayı ekrana iyice bastırırız. Bu kullanım alışkanlığı zamanla ekranın bozulmasına neden olur. İşte bu problemi ortadan kaldıran bir özelliğe sahip tam dokunmatik ekrana parmağınızın ucunu dokundurduğunuzda, telefon küçük bir titreşim uyguluyor. Bu şekilde normal tuş hissi verilmeye çalışılmış.

Nokia 5800 Xpress Music


16:9 görüş oranı
16:9 oranında, nHD özellikli ve 640 x 360 px çözünürlüğündeki ekran, el yazınızı da tanıyabiliyor. Yani Stylus kalem kullanarak telefonun ekranını gerçek bir not defteri gibi düşünüp yazı yazabilirsiniz. Ayrıca telefonda akselerometre, yani hareket algılayıcı sensör bulunuyor. Telefonu kullanırken yatay konuma getirirseniz ekrandaki görüntü de otomatik olarak yatay konuma geçiyor.

Nokia 5800 Xpress Music 01


Otomatiğe bağlı yatay ve dikey ekran
Nokia 5800’da nümerik ve alfa nümerik karakterler ekranda çıkan tuşlarla görüntülenebiliyor. Küçük ve büyük olmak üzere iki adet QWERTY klavyesi bulunan 5800, bu klavyeler arası geçişi, telefonu yatay veya dikey kullanıma göre ayarlıyor. Yatay konum internette gezinmede, e-posta alışverişinde ve doküman görüntülemede geniş ekran avantajı sağlıyor. Dikey konumda da el yazısı yazmak daha avantajlı oluyor.

Nokia 5800 Xpress Music 02


Müziğin kralı olmak için geldi
Tam dolu şarj ile 35 saat müzik çalabilen 5800’ın 8 bant grafik ekeleyzırı bulunuyor. Ses kartı ve Surround ses kalitesi sunan bütünleşik stereo hoparlörlerle desteklenen müzik çalma özelliği size eğlenceli anlar sunacak. Bas güçlendirici ve stereo genişletme özelliği de bulunan 5800 müzik telefonları kategorisinde tahta oturmaya hazır.
Nokia 5800 Xpress Music 03


Kutu içeriği
Zengin aksesuarlarla birlikte gelen 5800’ın kutu içeriğinde 2 adet Stylus kalem bulunuyor. Bunun yanında yeni geliştirilen şarj aleti ve video bağlantı kablosu yer alıyor. Beklide en çok mutlu olacağınız aksesuar da 8 GB hafıza kartının olması olabilir. Masa üstü fotoğraf çerçevelerini desteklemek için kullanıdığımız stantda kutu içeriğinde var. Video izlerken kolaylık olması için veriliyor.



Eklenme tarihi: 14.01.2009
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler