Nokia, 5.2 inç ekran ve dört çekirdekli Snapdragon 400 yongaya sahip Lumia 825 üzerinde çalışıyor

Nokia, 5.2 inç ekran ve dört çekirdekli Snapdragon 400 yongaya sahip Lumia 825 üzerinde çalışıyor


Büyük ekranlı akıllı telefon sınıfı için hazırladığı ilk ürünü -Lumia 625- çok yakında tüketiciyle buluşacak olan Nokia, üst düzey yöneticileri aracılığıyla birçok kez telefon-tablet segmentine yönelik ciddi çalışmalarda bulunduklarını ilan etmişti. Lumia 625 ile 4.5 inç barajını aşan Finlandiyalı üretici, çok yakında 5 inç üstü sınıfına mensup ilk Lumia'sını da gün yüzüne çıkarabilir.

Haziran'da GFXBench test aracının veritabanında listelenen isimsiz bir Nokia aygıtına ait sonuçlarla desteklenen son iddialara göre; mobil pazarın eski lideri, piyasadaki en çok satan Windows Phone 8'li cihazlar arasına girmeyi başaran Lumia 820'nin 5.2 inçlik yenilenmiş bir sürümü üzerinde çalışıyor. 1280 x 720 piksel çözünürlüklü bu telefonun 1.2 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemci ve Adreno 305 GPU'ya sahip Qualcomm Snapdragon 400 yongada sistem çözümünü beraberinde getireceğinden bahsediliyor.

Windows Phone 8 GDR3 sürümü ile destek kazanacak bir çipsetten gücünü alan Lumia 825'e eşlik edeceği öne sürülen diğer özellikler: Miracast kablosuz görüntü aktarım teknolojisi, Bluetooth, NFC çipi ve Qualcomm'un şarj süresini kısaltan donanım destekli QuickCharge 1.0 teknolojisi.

Ekim'de duyurulması muhtemel Lumia 825, orta seviye bir akıllı telefon olacak. Aynı dönemde 6 inçlik üst düzey bir modelin de çıkış yapması bekleniyor. Full HD çözünürlük ve yeni Qualcomm yongaları için yazılımsal destek sağlaması için Microsoft'a baskı yapan Nokia'nın GDR3 tamamlanır tamamlanmaz geniş ekranlı modellerini piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

Akıllı telefon yarışında Google yerine Microsoft'un yanında yer almayı tercih eden ve son dönemde iş ortağının çalışmalarından pek memnun olmadığını açıkça dile getiren Nokia, telefon-tablet melezi furyasına da en geç katılan isimler arasında yer aldı. Yakın gelecekte platform tercihini değiştirmeyi planlamayan tecrübeli üreticinin mobil cihaz yatırımlarını genişlettiği bu yeni ürün türünde istediği satış rakamlarına ulaşıp ulaşamayacağı önümüzdeki yıl belli olacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 15.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler