Nintendo, Android ve iOS için beş mobil oyun geliştirdiğini açıkladı

Nintendo, Android ve iOS için beş mobil oyun geliştirdiğini açıkladı

Kısa süre önce DeNA ile işbirliğine giderek mobil cihaz ve PC için oyun üreteceğini müjdeleyen Nintendo, bugün ilk mobil oyun planlamasını açıkladı. Daha önce Disney gibi isimler için mobil oyun geliştiren, Mobage platformu üzerinden birçok geliştiriciye Android platformunun kapılarını açan DeNA, şimdi de kendisi gibi Japonya merkezli olan video oyun devi Nintendo için çalışmalarda bulunacak.

Mart 2017'ye kadar beş mobil içerikle oyuncuların karşısına çıkacağını bildiren Nintendo, ilk oyununu yıl sonuna kadar piyasaya sürmüş olacak. Birçok önemli Super Mario projesinde yapımcılık görevi üstlenen Hideki Konno'nun öncülük ettiği bu operasyon, Pokemon, Zelda, Mario gibi dünyaca ünlü oyun serilerinin konsol portlarını üretmekten daha fazlasını hedefliyor.

Square Enix'in aksine klasik oyunlarını iyi-kötü bir dokunmatik kontrol sistemi ve pahalı fiyatlarla mobil kullanıcıların beğenisine sunmayacağı ümit edilen Uzak Doğulu firma, her bir mobil oyununun başarılı olacağından emin olmak istiyor. Zira iki yılda beş oyun çıkarma planı da bu amaçların yerine getirilmesi için tercih edilmiş.

Şimdilik Android ve iOS odaklı ilerlediği bilinen projenin Windows telefon ve tabletleri de kapsayacak şekilde genişlemesi bekleniyor. Elindeki IP'lerle mobil cihazlara uygun oyunlar geliştirmeyi hedefleyen Nintendo'nun ilk oyununu merakla bekliyoruz.



Eklenme tarihi: 8.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler