Nexus 7'ye Android 4.3 Jelly Bean yükleme rehberi

Nexus 7'ye Android 4.3 Jelly Bean yükleme rehberi


ASUS ile birlikte geliştirdiği yeni Nexus 7 tablet bilgisayarını şu günlerde tüketicilerle buluşturmaya başlayan Google, aygıtın 2012 sürümüne sahip kullanıcılarını unutmadı. Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi güncellemesini OTA yöntemiyle müşterilerine dağıtmaya başlayan internet şirketi ayrıca, güncelleme paketlerinin sunucularındaki bağlantıları aracılığıyla da indirilebilmesini mümkün kılarak henüz dağıtımın ulaşmadığı kullanıcılara da güncelleme yolunu açtı.

Aşağıdaki rehber sayesinde Google'nin kendi sunucularından indirebileceğiniz OTA dosyasını tablet bilgisayarınızdaki verileri silmeden yükleyebileceksiniz. Rehber her ne kadar güncelleme için gerekli tüm işlemleri içeriyor olsa da tecrübesiz kullanıcıların adımları uygulamadan önce bir ön araştırma yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Tablet bilgisayarın USB sürücülerini bilgisayarınıza yükleyin

  • Nexus 7'nin ADB destekli USB sürücüsünü buradan bilgisayarınıza indirin ve arşiv dosyasını masaüstüne çıkartın.
  • Tabletin Ayarlar/Geliştirici ayarları menüsünden USB hata ayıklama fonksiyonunu etkinleştirip cihazı USB kablo ile bilgisayara bağlayın.
  • Bilgisayarınızın başlat çubuğunda beliren yeni aygıtın sürücü yükleme uyarısına tıklayın, indirip masaüstüne kaydettiğiniz klasörü hedef göstererek sürücü kurulumunu gerçekleştirin.


Alternatif Yöntem: Android'li cihazınızın USB sürücülerini Android SDK paketini indirip USB sürücü seçeneğiyle birlikte kurarak da bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

ADB dosyaları ve güncelleme paketini indirin



Nexus 7'yi (2012) Android 4.3 Jelly Bean sürümüne yükseltin

  • Yükleme işlemi cihazdaki verileri silmeyecektir. Ancak her ihtimale karşı önemli verilerinizi yedekleyin ve tabletinizi kapatın.
  • Tabletin ses kısma düğmesine basılı tutarken güç düğmesine basın ve her iki düğmeye de ekranda Android logosunu görene kadar basılı tutun.
  • Ses düğmelerini kullanarak ekranın üstündeki Start yazısını "Recovery" olarak değiştirip güç düğmesine basın.
  • Yukarıdaki işlemi gerçekleştirdikten sonra güç düğmesine basın ve hemen ardından ses yükseltmeye basıp bırakın. Bu sayede Recovery modunun menüsüne erişebileceksiniz.
  • Ses düğmeleriyle "apply update from adb" seçeneğine gelip güç butonuyla seçin.
  • Cihazınızı USB kablosuyla bilgisayara bağlayın.
  • ADB dosyaları ve güncellemenin bulunduğu klasöre gelin. Bilgisayarınızın klavyesindeki sol Shift düğmesine basılı tutarken farenizden klasörün boş bir yerine sağ tıklayın.
  • Komut istemini bu klasörde aç seçeneğine tıklayın ve komut istemini klasörde çalıştırın.
  • Komut satırına "adb sideload update.zip" yazıp Enter düğmesine basın ve dosyanın cihazınıza kurulmasını bekleyin.
  • Kurulum işlemi sona erdikten sonra tablet bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Cihaz yeniden açıldıktan sonra Nexus 7'nin 2012 sürümünü en yeni Android işletim sistemi versiyonuyla kullanmaya başlayabilirsiniz.

Android 4.3 Jelly Bean sürümünün ne gibi yenilikleri beraberinde getirdiğini öğrenmek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Android 4.3 Jelly Bean resmen duyuruldu

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 27.07.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler