Nexus 5 Play Store'de göründü, beyaz versiyonu ortaya çıktı

Nexus 5 Play Store'de göründü, beyaz versiyonu ortaya çıktı

Google'nin bu sene de LG tarafından üretilecek yeni Nexus akıllı telefonu, resmi tanıtımı öncesinde çeşitli kaynaklar sayesinde yeniden internete sızdırıldı. Gün içerisindeki ilk sızıntı, bizzat Google tarafından yeni Nexus'un kısa süreliğine Play Store'de listelenmesi sayesinde gerçekleşti. Gerçek ismi ve görüntüsü resmen doğrulanan mobil telefon, daha sonra Güney Koreli bir internet sitesinin yayımladığı kutu görüntüleriyle gündemi meşgul etmeyi sürdürdü.

Nexus 4'ün Play Store'deki satışını bir süre önce sonlandıran Google, halihazırda sadece Nexus 7 ve Nexus 10'un satışına devam ediyor. Bugün yanlışlıkla üçüncü bir aygıt daha listeleyen internet şirketi, Nexus 5'in bazı detaylarını resmen gün yüzüne çıkarmış oldu. 16 GB depolama hafızasına sahip siyah renkli versiyonu 349 dolar fiyatla satılacak akıllı telefonun 32 GB depolama ve beyaz renk sürümü de mevcut olacak. LG G2 referans alınarak geliştirilen beşinci Nexus telefonu, 2.2 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemci, Adreno 330 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 800 çipset, 2 GB RAM, 8 MP optik görüntü sabitleyicili kamera, Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve 2.300 mAh pille birlikte gelecek.

Underkg.com sitesinin paylaştığı aşağıdaki görüntüler ise, Nexus 5'in ön yüzü siyah, arka yüzü beyaz renkteki ikinci renk verisyonunu ilk kez gözler önüne serdi. Kamera özellikleri ön plana çıkarılan, ikinci nesil ASUS Nexus 7 ile büyük ölçüde örtüşen bir kasa tasarımına sahip LG üretimi ikinci Nexus'un ilk basın görüntüsü de aşağıdan inceleyebilirsiniz. 28 Ekim'de Android platformunun 4.4 sürüm numaralı KitKat versiyonuyla birlikte tanıtılması beklenen telefonun kasım ayı başında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.




Eklenme tarihi: 18.10.2013
Kaynak: Android Police

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

Erkan Yılmaz - 19.10.2013 14:52:00
Türkiye ilk satış fiyatı 1100-1300 civarlarında olursa ciddi satış rakamlarını yakalayacağını düşünüyorum.
Yusuf İşleyen - 19.10.2013 16:35:00
Türkiyeye gelmesini dört gözle beklediğim telefonlardan. Eğer fiyatı da uygun olursa alınabilir. Saf android olması da ilgi çekici tabi.
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler