Mutlaka okuyun: iPhone 3G'nin artıları

Mutlaka okuyun: iPhone 3G'nin artıları

iPhone 3G eksileri haberimizden sonra bir çok kullanıcımız “Peki bu telefonda ne var?” diye sormaya başladı. Hem iPhone 3G’nin artı özelliklerinden hem de iPhone için uygulama yükleyebildiğiniz AppStore’dan biraz bahsettik. AppStore’da yer alan çoğu ücretli uygulama, iPhone 3G’nin eksikliklerini giderebiliyor. Böylece telefonun maliyeti yükseliyor. İşte sektöre devrim yaşatan cep telefonu Apple iPhone 3G’nin artıları:

Aradığınız telefon bu mu: Yeni Apple iPhone 3G S

  • Yeni Apple iPhone 3G S tanıtıldı. Özelliklerine ve resimlerine ulaşmak için tıklayınız.

  • Multi-Touch dokunmatik ekran teknolojisi
    Çift teması algılayabilen bu dokunmatik ekran teknolojisi şu anda hiçbir cep telefonunda bulunmuyor. İnanılmaz bir kullanım kolaylığı sunan bu teknoloji ile ekran üzerindeki resmi veya internet sayfasını, daha yakından görmek isterseniz, iki parmağınızı ekran üzerinde kavuşturmanız yeterli. Görüntü parmağınızı hareket ettirdiğiniz ölçüde size yaklaşacaktır.

  • Zararlı içerik kontrolü
    Apple iPhone 3G, güvenlik sertifikaları ile genel ahlaka uygun olmayan resimleri, videoları ve bu tür içeriğe sahip internet sitelerini izlemeyi engelliyor. Aynı zamanda telefonunuza zarar verebilecek uygulamaları da telefonunuza yüklemeye izin vermiyor.

  • Tasarım
    iPhone 3G için tasarım artı bir özellik. İnce yapısı ve parlak dış kaplaması ile elinize aldığınızda sizi kendisine hayran bıraktırıyor. Bu şıklığı iPhone’un hiçbir tuşa sahip olmaması tamamlıyor. Bir çok özelliği olmasına rağmen alışık olduğumuz multimedya telefonlarındaki kalın ve hantal yapıya sahip değil.

  • Harekete duyarlı ekran
    Harekete duyarlı ekran sayesinde resim ve video izleme, oyun oynama artık daha eğlenceli. Ekran üzerinde resim galerisini dolaşırken telefonunuzu yatay konuma getirdiğinizde iPhone 3G ekran içerisindeki resmi sizinle birlikte yatay konuma çevirir. Normal telefonlarda olduğu gibi “Seçenekler>Döndür” gibi menülerle sizi uğraştırmaz.

  • Harekete duyarlı oyun
    Eğer iPhone’un ayrıntılı videolarını izlediyseniz, telefonla harekete duyarlı oyun oynamanın ne kadar keyifli olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur. iPhone için üretilen bir çok oyun harekete duyarlı olarak oynanıyor. Mesela oyun içerisinde bir topu kontrol edecekseniz, siz telefonu öne veya aşağıya ittirdiğinizde top da öne veya aşağıya hareket ediyor. Siz nereye döndürürseniz top da o yönde dönüyor. Bu özellik sayesinde oyun oynamaktan vazgeçemiyorsunuz.

  • MobileMe ve Microsoft Exchange ActiveSync desteği
    Bu iki özellik Mac ve Windows tabanlı bilgisayarlar ile iPhone 3G’nin senkronizasyonu için kullanılıyor. E-posta denetimi için olmazsa olmaz programlardan biri. İlk iPhone’da bu destek yokken, iPhone 3G’de bu özellik yer alıyor.

  • Ekran ışığının otomatik ayarlanması
    Ekran ışığı bulunduğunuz ortama göre otomatik olarak ayarlanıyor. Bu size pilden tasarruf sağlıyor. Aynı zamanda telefonla konuşurken, iPhone 3G’yi kulağınıza götürdüğünüzde ekran otomatik olarak kararıyor, tekrar elinize aldığınız da aydınlatma yeniden geliyor.

  • YouTube kapansa bile videoları izleyebiliyorsunuz
    Özel YouTube menüsü sayesinde Türkiye’de olduğu gibi erişime kapalı olsa bile videoları izleyebiliyorsunuz. Sınırsız internet paketi olanlar için bu özellik çok kullanılacaktır.

  • Kolay ve hızlı kullanım
    iPhone 3G’nin sezgisel teknolojiye sahip olduğu söylenebilir. Telefonu kullanırken “Acaba şöyle yapabilir mi?” sorusu aklınıza geliyor ve denediğinizde yapabildiğini görüyorsunuz. Menüyü kullanmak, uygulama yüklemek, internette gezinmek, müzik dinlemek hiç bu kadar kolay ve eğlenceli olmamıştır.

AppStore’da ücretsiz uygumlalar
  • Facebook uygulaması
    Facebook uygulaması ile bilgisayarınızda Facebook’ta neler yapabiliyorsanız aynısını iPhone 3G’de de yapabiliyorsunuz. Normalde internet üzerinden Facebook sitesine ulaşabiliyorsunuz. Fakat bu uygulama size iPhone ekranına tam uygun bir alan sağlıyor ve yakınlaştırma yapmadan tüm menülere ulaşabiliyorsunuz.

  • Kaliteli oyunlar
    AppStore’da normal cep telefonlarında şimdiye kadar görmediğimiz çok kaliteli oyunlar yer alıyor. Bu oyunların çoğu harekete duyarlı olarak kontrol ediliyor. Mesela bir araba yarışında ekrana direksiyon geliyor ve iPhone 3G’yi sola çevirdiğinizde direksiyon sola, sağa çevirdiğinizde sağa dönüyor. Bu şekilde oynanan farklı bir çok güzel oyun var.

  • MSN ve diğer haberleşme programları
    Tüm haberleşme programlarını tek bir uygulamada toplayan program sayesinde iPhone 3G’nin bir eksiğini kapatmış oluyorsunuz. Hem iPhone hem de iPod için kullanılabilen uygulama ile AIM, iChat, MSN, Windows Live Messenger, Yahoo, ICQ, Jabber, Google Talk ve MySpaceIM programlarına bağlanabiliyorsunuz. Uygulamanın en güzel özelliği, bu haberleşme yazılımları içerisinde birden fazla hesabınız varsa, çevirim içi olan kontaklarınızı tek bir ekranda gösterebiliyor olması.

AppStore Ücretli uygulamalar
  • allRadyo
    allRadyo yazılımı sayesinde 3G/Wireless üzerinden bir çok ülkeye ait radyoları iPhone 3G’den dinleyebiliyorsunuz. iPhone 3G’de normalde radyo bulunmuyor. Eğer sınırsız internet paketiniz varsa ve telefonunuzda radyo istiyorsanız bu telefon tam size göre. Uygulamanın ücreti 0,99 dolar.

  • Air Sharing
    iPhone 3G’de Bluetooth üzerinden dosya paylaşımın olmadığını ve iTunes olmadan telefonunuza resim ve müzik yükleyemediğinizi söylemiştik. İşte Air Sharing isimli yazılım bu eksikliği gideriyor ve iPhone 3G üzerinden direkt olarak dosya, video ve resim paylaşabiliyorsunuz. Uygulama ilk başlarda ücretsiz sunulurken şimdi 6,99 dolara satılıyor.

  • Voice Dial
    Sesli arama anlamına gelen bu yazılım sayesinde rehberdeki kişilere bir kereye mahsus olmak üzere önceden ses kaydı tanımlıyorsunuz. Daha sonra bu kişiyi aramak istediğinizde önceden tanımladığınız sesi söyleyerek hızlıca arayabiliyorsunuz. Bu yazılımda iPhone’un eksiğini kapatıyor. Uygulamanın ücreti 11,99 dolar.

Apple iPhone 3G ile ilgili diğer haberler



Eklenme tarihi: 30.09.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler