Motorola'nın DROID serisi Ultra, MAXX ve Mini modelleri resmiyet kazandı

Motorola'nın DROID serisi Ultra, MAXX ve Mini modelleri resmiyet kazandı


2009'da ABD'nin en büyük mobil operatörü Verizon Wireless ile birlikte geliştirdiği ilk DROID modeli sayesinde hem Android platformunun yaygınlaşmasını sağlayan hem de ülkesindeki akıllı telefon pazarından büyük bir pay elde etmeyi başaran Motorola artık DROID serisinin tek üreticisi olacak. Bugün New York ve Şikago şehirlerinde eş zamanlı olarak düzenlenen basın etkinliğinde DROID Ultra, DROID MAXX ve Droid Mini modellerini tanıtan Verizon ve Motorola, seriye bundan sonra diğer üreticilere ait cihazların kabul edilmeyeceğini açıkladı.

115 milyon aboneye sahip Verizon, DROID markası üzerinden şimdiye kadar milyonlarca mobil cihaz satışı gerçekleştirdi. Serinin en yeni üyelerinden beklentileri yüksek olan mobil iletişim şirketi, Mini, Ultra ve Maxx isimli ürünlerini sırasıyla 99$, 199$ ve 299$ + 2 yıllık anlaşma koşullarıyla ön siparişe açtı bile. 20-29 Ağustos'ta resmen satılmaya başlayacak akıllı telefonlar, donanım hususunda büyük benzerlik gösteriyor.

Donanım ve Kevlar kaplama kasa

Motorola'nın meşhur DuPont Kevlar kaplama yekpare kasa tasarımına sahip cihazlar, önceki modellerin aksine daha parlak bir yüzeye sahip. Dokunmatik ekranları Corning Gorilla Glass ile korunan cihazlar, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü panellerle donatılmış. DROID Mini, 4.3 inç büyüklüğünde bir TFT LCD ekranla gelirken; DROID Ultra ve DROID Maxx, 5.0 inçlik Samsung Display üretimi S-Stripe altpiksel dizilimli Super AMOLED görüntü birimini beraberinde getirecek.

Telefonların hepsi Motorola X8 mobil işlem sisteminden gücünü alacak. Qualcomm işbirliğiyle üretilen X8, sekiz çekirdeğe sahip olacak. 1.7 GHz hızında güçlendirilmiş çift çekirdekli Krait uygulama işlemci, ses/dil algılama işlemlerinden sorumlu çekirdek, içerik işlemci, 400 MHz hızında dört çekirdekli Motorola tarafından geliştirilmiş Adreno GPU ve 533 MHz hızında çift kanallı 2 GB DDR sistem belleğine sahip Motorola markalı ilk yonga, düşük güç tüketimi sağlayan 28 nm üretim süreci teknolojisiyle imal edilmiş.

4G LTE iletişim teknolojisini destekleyen en ince akıllı telefon ünvanıyla tanıtılan DROID Ultra, 7.18 mm; DROID MAXX 8.5 mm ve DROID Mini ise 8.9 mm kalınlığında dizayn edilmiş. DROID MAXX'ın 32 GB, Ultra ve Mini'nin 16 GB hafızası mevcut. Hafızası artırılamayan aygıtlar, Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC, Bluetooth 4.0 + Low Energy, GPS ve kablosuz şarj teknolojisini beraberinde getirecek.

Yazılım: Android 4.2.2 Jelly Bean, gelişmiş ses algılama teknolojisi, Active Display uyarı fonksiyonu

Google'nin halihazırda kaynak kodlarını yayımlamış olduğu en güncel Android sürümüyle satışa sunulacak DROID Ultra, MAXX ve Mini, nihayet kendi arayüzünü kullanmanın tüketiciye faydadan çok zarar sağladığını anlayan Motorola sayesinde stok Android kullanıcı arayüzünü tercih ederek sürüm güncellemeleri için kullanıcılarına umut verdi. Google Now sanal yardımcı hizmeti telefonun ekranı kapalıyken dahi ses/dil algılamadan sorumlu işlem çekirdeği sayesinde mümkün olan DROID'ler, tüketicilerine cihazlarıyla konuşarak işlemlerini yerine getirebilme imkanı tanıyor.

Active Display, cihazların kullanılabilirliğini artıran bir diğer yazılımsal fonksiyon olarak basın açıklamasına ilave edilmiş. Anlamsız bir uyarı ışığı yerine telefona düşen uyarıları ekranın belirli bir bölümünde kullanıcısına sunan cihazların tüm yazılım detayları şuan için ilan edilmiş değil.

Clear Pixel teknolojili kamera

Sıradan akıllı telefon kameralarında, sensörün üzerine yerleştirilen filtre her piksele yalnızca tek renk ışığın düşmesine imkan veriyor. Bayer RGBG adlı bu filtre yerine Clear Pixel adlı yeni bir filtre teknolojisini tercih eden Motorola, bu sayede 10 MP kameralı üç yeni telefonun %50 daha fazla ışık kaydedebilmesini, düşük ışıkta çok daha iyi performans sergileyebilmesini ve daha hızlı fotoğraf kaydedebilmesini sağlamış. Akıllı telefonlarda görüntüleme kategorisinin son dönemde gördüğü en büyük yeniliğe imza atan Illinois merkezli haberleşme uzmanı, RGBC adını verdiği kamera sensörüne Moto X'te de yer verecek.

Kendi yongada sistemini geliştirilen, kullanım kolaylığı sağlayacak yazılım ve donanım özellikleri üzerine kafa yorarak ortaya önemli yenilikler çıkaran Motorola, Google tarafından satın alınmasının ardından büyük değişim yaşamış gibi görünüyor. Mini, Ultra, MAXX modellerine sırasıyla 2.000 mAh, 2.130 mAh ve 3.500 mAh'lik piller yerleştiren mobil sektörün kurucusu, normal kullanımda DROID MAXX'ın tek şarjda 48 saat dayanacağını belirtiyor. Bu rakam, en az iki günlük bir kullanımın mümkün olduğunu gösteriyor.

Uluslararası versiyonları hakkında bir açıklama yapılmayan DROID Ultra, DROID MAXX ve DROID Mini, Verizon Wireless operatörünün hizmet verdiği CDMA ve 4G LTE'nin yanı sıra GSM, EDGE, 3G, HSDPA/HSUPA iletişim teknolojilerine de destek sunuyor. Motorola'nın büyük ölçüde aynı donanım ve yazılım özelliklerini bünyesinde barındıracak Moto X ile küresel piyasada varlık göstermeye çalışacağı tahmin ediliyor.

Motorola DROID Ultra




Motorola DROID Ultra ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız





Motorola DROID MAXX




Motorola DROID MAXX ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız





Motorola DROID Mini



Motorola DROID Mini ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız





Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 24.07.2013
Kaynak:

Haberler sayfasına dönmek için
tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler