Motorola Moto X resmen tanıtıldı; 18 çeşit arka kapak ve benzersiz kişiselleştirme seçenekleri

Motorola Moto X resmen tanıtıldı; 18 çeşit arka kapak ve benzersiz kişiselleştirme seçenekleri


Motorola'nın Google alımıyla birlikte başlayan yeniden yapılandırılması, ilk ürünlerini vermeye başlıyor. Kısa süre önce Verizon Wireless için hazırladığı üç yeni DROID akıllı telefonunu tanıtan Illinois merkezli üretici, bir seneye yakın süredir Google'den firmaya geçiş yapan mühendis ve yöneticilerin meydana getirdiği yeni anlayışa göre yönetiliyor; yeni ürün planlamalarında bulunuyor. Uzun süredir ABD dışındaki ülkeleri kapsayan bir satış ağına sahip model duyurmamış olan Motorola, yeni döneminin ilk önemli telefonunu bugün Moto X adıyla resmen duyurdu.

New York'taki basına özel bir etkinlikte tanıtılan cihaz, organizasyonun ardından basına koyulan Moto X ambargosunun kalkmasıyla birlikte detaylanmaya başladı. Mobil sektördeki eşi benzeri görülmemiş kasa kişiselleştirme seçenekleriyle gelen Moto X, donanım özellikleriyle değil; yazılıma dayalı gelişmiş akıllı telefon yetileri ve farklı renk, materyal ile depolama seçenekleriyle toplam 504'e ulaşan farklı ürün çeşidi sayesinde rakiplerinden sıyrılacak.

Donanım: Motorola X8 Mobile çipset, AMOLED ekran, Wi-Fi 802.11ac desteği ve 24 saat ortalama kullanım süresi



4.7 inç büyüklüğünde HD (1280 x 720 piksel) RGB altpiksel dizilimine sahip Super AMOLED ekran, 1.7 GHz çift çekirdekli gelişmiş Krait işlemci, doğal dil çekirdeği, içerik işlemcisi, 400 MHz hızında Motorola tarafından güçlendirilmiş dört çekirdekli Adreno 320 grafik birimine sahip Motorola X8 mobil işlem sistemi, 2 GB RAM, 16/32 GB dahili hafıza, 10.5 MP ClearPixel teknolojili ana kamera, 2.1 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac desteği, Bluetooth 4.0 + Low Energy, A-GPS, s-GPS, GLONASS, NFC çipi, 4G LTE, HSDPA ile 42 Mbps indirme hızı, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ve 2.200 mAh çıkarılamayan pil ile 24 saat ortalama kullanım süresi.

Magic Glass adı verilen Corning'in Gorilla Glass dayanıklı camının yeni bir versiyonuyla korunan Moto X'in Samsung Display üretimi Super AMOLED ekranı, standart RGB altpiksel dizilimi ve HD çözünürlük standardına sahip. Yeni DROID'lere de güç veren Qualcomm-Motorola işbirliğiyle üretilmiş X8 çipset, sıradan yongada sistemlerin aksine yapısında yalnızca uygulama ve grafik işlemciler ile sistem belleğini barındırmıyor. Active Display özelliği ve mikrofonu sürekli ses algılama konumunda tutabilmek için düşük güç tüketimli doğal dil çekirdeği ile ayrı bir içerik işlemciyi yongaya entegre eden Motorola, bu sayede diğer akıllı telefonların birkaç saatte tüm enerjisini tüketecek fonksiyonları kullanım ömrünü etkilemeden sunmayı başarıyor.

Cihazın 10.5 megapiksellik kamerası, ClearPixel adlı yeni bir renk filtresi ile diğer CMOS sensörlerden %75 daha fazla ışık kaydederek düşük ışıklı ortamlarda daha iyi performans sergiliyor, gün ışığında parlama yapmadan ve çok daha hızlı çekim yapabiliyor. Daha fazla ışık kaydedebilme kabiliyeti, 1.4 mikron büyüklüğündeki pikseller sayesinde en üst seviyeye ulaşıyor. RGBC adlı donanımın bir diğer faydası ise; 4XHD video çekim modunu beraberinde getirmesi. Bu çekim modu, video çekerken dört pikseli tek bir pikselde bir araya getirerek yüksek görüntü kalitesi, keskinlik ve renk doğruluğuna sahip bir video ortaya çıkarıyor.

13 saat konuşma süresi, 24 saat ortalama kullanım süresi vaat eden Moto X'e 2.200 mAh'lik çıkarılamayan bir pil güç veriyor. Ekstra pilli MAXX modelleriyle birlikte sıradan telefonlarında dahi sunduğu pil ömrüyle tüketicileri memnun eden Motorola'nın özellikle düşük güç tüketimli Super AMOLED ekran ve yazılımsal fonksiyonlara uygun dizayn edilen X8 mobil sisteminin katkılarıyla Moto X'de bu başarısını daha da ileriye taşıyacağından şüphe edilmiyor.

Yazılım: Saf Android 4.2.2 Jelly Bean, Active Display ve dokunmadan cihaz kontrolü



Google görüşünün hakim olduğu şirket, yeni logosunda bile bir Google şirketi ibaresiyle dünyaya tanıtılıyor. Bu durumda yeni akıllı telefonların Nexus tecrübesine yakın bir yazılım anlayışı benimsemesi pek şaşırtıcı olmayacaktı. Nitekim DROID modelleri dahi önceki ürünlere kıyasla saf Android arayüzüne yakın bir kullanıcı deneyimi sağlayacak şekilde geliştirildi. Uluslararası pazara sunulacak Moto X, ek yazılım düzenlemelerinden daha da soyutlanmış; Nexus serisine oldukça yaklaşmış.

Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi versiyonunu taşıyan cihazın operatör sürümleri hariç diğer modellerine yeni yazılım güncellemeleri en kısa süre içerisinde dağıtılacak. Yükseltme faaliyetleri, Android 4.3 ile başlayacak ve muhtemelen birkaç yıl boyunca aralıksız devam edecek. Henüz güncellemeler ve Android 4.3 konusunda detaylı bir açıklamada bulunmayan Motorola, her ne kadar Android sürüm güncellemeleri için destek hususunda ekosisteminin diğer üreticilerinden farklı bir konumda olmadığını dile getirse de ASUS gibi Google tarafından büyük destek alması bekleniyor.

Telefonun en dikkat çeken yazılımsal fonksiyonu, arkadan aydınlatma ünitesine ihtiyaç duymadan her pikselin kendi kendini aydınlatabildiği Super AMOLED sayesinde mümkün kılınan Active Display. Telefonlardaki anlamsız LED ışıklarla sağlanan uyarı sistemlerine akılcı bir çözüm getiren Motorola, bu özellik ile aygıta düşen mesaj ve diğer bilgilendirmeleri ekranın belirli bir bölümünde cihaz sahibine gösteriyor. Bunu ön kameradan kullanıcının cihaza bakıp bakmadığını tespit ederek de gerçekleştirebiliyor.

Google Now sanal yardımcı hizmetinin işletim sistemiyle tamamen bütünleştiği Moto X, doğal dil ve içerik işlemcilerinin yardımıyla uyku modu dahil her zaman kullanıcısının sesini algılamak üzere ayarlanmış. Komut algılandıktan sonra gerekli işlem Google Now aracılığıyla veyahut bu servisin yönlendirmesiyle diğer çekirdek uygulama ve üçüncü parti yazılımlara ulaştırılarak dokunmatan cihaz kontrolüne imkan tanınıyor.

Kişiselleştirme seçenekleri: 18 farklı arka kapak, materyal seçenekleri, yazılım özelleştirmeleri



Farklı renkler, materyaller ve siyah, beyaz olmak üzere toplam iki ön panel renk seçeneğine sahip Moto X, tecrübeli üreticinin Motomaker isimli internet sitesi ile bazı perakende mağazaları aracılığıyla erişilebilir kılacağı bir kişiselleştirme sistemi sayesinde yazılımsal seçenekler dahil 2.000'in üzerinde farklı ürün meydana getirilebilmesini mümkün kılacak.

7 farklı aksan renk paleti tanımlanan sistem, telefonun arka kamera halkası ve kasa çerçevesi gibi bölgelerine renkli işlemeler uygulayabiliyor. Duvar kağıdı, Google hesabı ekleme, aksesuar ve kılıf seçenekleriyle benzersiz bir kişiselleştirme deneyimi sunan Motorola, ABD'deki tüketicilere Motomaker üzerinden kendi telefonlarını yapıp en geç dört gün içerisinde Teksas'taki fabrikasında üretilerek teslim etme vaadinde bulunuyor.Motorola Moto X

Moto X, Türkiye'ye gelir mi?

Motorola Moto X, Ağustos sonunda Kuzey Amerika'da satılmaya başlayacak. Telefonun uluslararası versiyonunun yıl sonuna kadar birçok operatör ve ülkede piyasaya sürülmesi bekleniyor. Satış gerçekleştirilecek bölgeler arasında Amerika kıtası dışındaki ülkelerden bahsedilmiyor. Bu sürümün kesin fiyatını açıklamayan firma, ABD'deki operatörler üzerinden 16 GB'lik sürümü 199$, 32 GB hafızalı sürümü ise 249$ + iki yıllık anlaşma ile satacak.

Moto X'in İngiltere'ye resmen gelmeyeceğini açıklayan bir Motorola sözcüsü, bu cihazın sadece başlangıç olduğunu ifade etti. Birçok ülkede Moto X'in resmen satılacağını beyan eden temsilcinin açıklaması, Avrupa pazarı ve dolayısıyla Türkiye'deki tüketicilerin Moto X'i ülkelerinde resmi distribütör güvencesiyle satın alamayacağına işaret ediyor.

Siyah ve beyaz sürümlerinin Avrupa'da paralel ithalat yoluyla piyasaya sürülmesi beklenen akıllı telefon, serinin Amerika odaklı üyesi olarak nitelendiriliyor. Yeni Motorola telefonlarını ülkemizde görme ihtimali çok yüksek olsa da Moto X için bunu söylemek güç.

Motorola Moto X ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız







Moto X'in gerçek tahta kullanılarak imal edilen üç farklı kapak çeşidine ait video:



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 1.08.2013
Kaynak: Motorola ABD

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler