İkinci nesil Moto X ve Moto G özellikleri, çıkış fiyatları

İkinci nesil Moto X ve Moto G özellikleri, çıkış fiyatları

Motorola, dün gece Şikago'da düzenlediği özel basın etkinliğinde, yeni mobil cihazlarını basına tanıttı. Yeni Moto serisi modelleri hakkındaki resmi bilgiler, ancak saatler sonra kalkan ambargo sonucu elimize ulaştı. Google tecrübesiyle üretilen ikinci nesil telefonlar, gün yüzüne çıktı ve satış fiyatları resmen açıklandı.

17 renk ve 4'er tahta ve deri seçeneği olmak üzere 25 farklı arka kapağı, metal gövdesi ve 10 aksan renk sürümü mevcut olan kişiselleştirilebilir Moto X, Teksas'taki Moto Maker fabrikasının kapanması nedeniyle artık çok daha fazla ülkeye hizmet verecek Çin'de özel üretime girecek. 5,2 inç Full HD AMOLED ekran, kavisli Corning Gorilla Glass 3 cam, 2,5 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 çipset, 2 GB RAM, 16/32 GB artırılamayan dahili hafıza, 13 MP Sony IMX135 kamera sensörü, 2 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC, 2.300 mAh pil ve Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi, Moto X'in kağıt üzerindeki teknik detaylarını oluşturuyor.

Fiziksel donanımın dışında sunduğu özgün işlevlerle kullanıcısına benzersiz bir mobil cihaz deneyimi yaşamayı vaat eden ikinci nesil Moto X, ön yüzündeki kızılötesi sensörlerle el hareketlerini algılayıp akıllı cihaz uyandırma ve bilgi alma yöntemleri sunuyor, gelişmiş sesle kontrol teknolojisini herkesle buluşturuyor ve özel turbo şarj aksesuarıyla 15 dakikalık şarjla 8 saat kullanımı mümkün kılıyor. 499 dolar fiyatlı telefonu önümüzdeki günlerde Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa'daki seçkin pazarlarda bulabileceksiniz. Şimdilik Moto X 2'nin Türkiye'ye gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Motorola Moto X 2 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Motorola tarihine en çok satış yapan akıllı telefon olarak adını yazdıran Moto G de bu etkinlikte ikinci sürümüyle boy gösterdi. Ekran boyutunu 5 inçe çıkaran mobil cihaz uzmanı, yine HD çözünürlüklü bir IPS LCD ekran ve 1,2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 çipset kullanmış. 1 GB RAM, 8/16 GB dahili hafıza, 2 MP ön kamera, 2.070 mAh pil ve Android 4.4.4 KitKat işletim sistemli Moto G 2'nin başlıca yenilikleri ise şunlar; microSD kart desteği, 8 MP arka kamera, Wi-Fi 802.11ac desteği.

Yine 179 dolar fiyat seviyesinden piyasaya sürülecek olan ikinci nesil Moto G, muhtemelen selefine benzer bir satış başarısı elde edecek. Zira ana çip ve ekran çözünürlüğünde değişim olmasa da, artırılabilir hafıza, iyileştirilmiş kameralar ve çift hoparlör aygıtı segmentinin en güçlü modellerinden biri yapıyor.

Motorola Moto G 2 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 5.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler