Motorola, 14 Ocak'ta yeni bir akıllı telefon duyuracak

Motorola, 14 Ocak'ta yeni bir akıllı telefon duyuracak

Yeni nesil akıllı telefonlara ayak uydurmakta zorlanan Motorola, yeniliklere engin tecrübesinden beklenmeyecek şekilde yavaş tepki vermesi nedeniyle piyasadan silinmeye doğru gidiyordu. Son dönemde Motorola DROID dışında sektöre damgasını vuran bir ürün ortaya çıkaramayan ABD merkezli üreticinin kaderini yine aynı topraklardan çıkmış olan bir diğer teknoloji devi Google değiştirdi. Bir buçuk sene önce resmen devraldığı Motorola Mobility'yi yeniden inşa etmek için çalışmalara başlayan Google, bu süre zarfında belirli bir aşama katetmeyi başardı.

İşe bu dünya şirketinin çalışma sahası ve ekibini daraltmakla başlayan Google, yalnızca Amerika'yı hedef alacak ilk ürünü için yola koyuldu. ABD sınırları içerisinde üretilen ve yalnızca Birleşik Devletler, Kanada ve Brezilya'da satışa çıkan Moto X, özelleştirebilir donanımı ile endüstride büyük yankı uyandıramasa da, Motorola'nın kendi ülkesinde yeniden kıymet gören bir marka haline gelmesini sağladı.

Google-Motorola ortak ürünü Moto X'i kısa süre önce çıkış yapan bütçe dostu Moto G izlemişti. Ekonomik fiyatı ve pazarda konumlandığı seviyeye kıyasla gayet iyi düzeydeki özellikleriyle ciddi bir bütçe dostu çözüm olarak görülen akıllı telefon, çok yakında Amerika dışına çıkabilir. Önceki gün basın mensuplarını İngiltere'nin Londra şehrinde düzenleyeceği bir etkinliğe ait davetiyelerle bilgilendiren Chicago'lu firma, uzun süre sonra ilk defa Avrupa pazarını hedef alan bir telefon tanıtacak.

14 Ocak tarihli etkinliğin bir ya da birden fazla cihazın tanıtımına sahne olması bekleniyor. Zira Motorola CEO'su Dennis Woodside, birkaç ay önce AllThingD: Dive Into Mobile etkinliğindeki açıklamasında, ilerleyen dönemlerde Avrupa'ya yönelik ürün yelpazelerini de gün yüzüne çıkaracaklarını müjdelemişti. Aşağıdaki davetiyenin yanıt olamadığı bu cevapsız soruların tamamı önümüzdeki salı günü Londra'da cevaplanacak.



Eklenme tarihi: 9.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler