Motorola markası tarih oluyor

Motorola markası tarih oluyor

Lenovo, 2014'te Google'den satın aldığı mobil iletişim devi Motorola'yı yutmaya hazır olduğunu açıkladı. CES 2016'da basına konuyla alakalı açıklamada bulunan Motorola COO'su Rick Osterloh, Motorola adının yeni cihazlarda yerini Lenovo'ya bırakacağını açıkladı.

Cep telefonunun mucidi olan Motorola, 90 yıllık tarihi boyunca mobil iletişime sayısız teknoloji ve son kullanıcı çözümü kazandırmayı başardı. Ancak beklenen zaman geldi ve Lenovo bünyesindeki Motorola markasının bilişim tarihindeki diğer isimlere katılacağı doğrulandı. Bundan sonra Şikago merkezli firmanın son birkaç yıldır mobil çözümlerinde kullandığı Moto markasına odaklanacaklarını ifade eden Osterloh, Motorola ekibinin Lenovo bünyesinde ayrı bir bölüm olarak çalışmaya devam edeceğini de ekledi.

Daha önce IBM'nin kişisel bilgisayar bölümünü satın alan Lenovo, IBM markasını bir süre sonra ürünlerinden silmesine karşın IBM'ye ait ThinkPad markasını halen kullanmaya devam ediyor. Tıpkı bu alımda olduğu gibi Motorola markasının yerini Lenovo alacak olsa da onunla özdeşleşmiş Moto etiketi üst segment mobil ürünlerde yaşamaya devam edecek. Yarasa kanadı şeklindeki meşhur Motorola logosu da Lenovo markalı ürünlere eşlik etmeyi sürdürecek.

İsim değişikliğiyle Lenovo bünyesindeki tüm mobil cihaz operasyonlarını tek çatıda birleştirmek isteyen Çinli teknoloj şirketi, Motorola ekibini yalnızca Moto serisinden değil, Lenovo'nun tüm mobil cihaz faaliyetlerinden sorumlu hale getirecek. Bu yeniden yapılanma hamlesi, Motorola gibi büyük bir markanın tanınmışlığı kaybedilse de gelecek Lenovo cihazlarının Motorola standartlarını taşıyacağı anlamına geliyor.



Eklenme tarihi: 7.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler