Motorola'nın Çin'deki yeni telefon üretim hattı mayısta açılıyor

Motorola'nın Çin'deki yeni telefon üretim hattı mayısta açılıyor

Cep telefonunun mucidi ve seri üretimde bir marka olan Motorola, Lenovo'nun idaresinde ilk büyük yatırımını hayata geçirmek üzere. Çin'in Hubei eyaletinin başkenti olan Wuhan'da 1,2 milyar liralık sermayeyle bir üretim hattı inşa eden Lenovo, Motorola'ya tahsis edilecek bu tesisi 11 Mayıs'ta hizmete açacak.

2015 sonuna kadar 16 milyon akıllı telefon üretmesi beklenen tesis, yalnızca bir üretim hattından ibaret olmayacak. Bu alana yine Motorola için bir operasyon merkezi ve ar-ge bölgesi işna edilecek. Önümüzdeki üç yılda 1,2 milyar dolar ve daha sonrasında 2 milyar liraya kadar yatırımlarını genişletecek olan Lenovo'nun alt markasını buradan idare etmesi bekleniyor.

2016'da üretim hacminin 30 milyonu aşması ve üretilen malın yıllık maliyetinin 30 milyar yuan (12,2 milyar lira) sınırını geride bırakması öngörülüyor. Motorola'nın bu fabrikada üreteceği cihazları Kuzey ve Latin Amerika ve bazı Avrupa ülkelerine satacağı tahmin ediliyor. Zira Motorola'nın aktif halde olmadığı pazarlara Lenovo kendi markasıyla giriş yapmakta. Ancak gelecekte marka kullanımının nasıl devam edeceğini kestirmek zor.



Eklenme tarihi: 23.03.2015
Kaynak: Digitimes

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler