Motorola Nexus 6'nın test sonuçları ve özellikleri gün yüzüne çıktı

Motorola Nexus 6'nın test sonuçları ve özellikleri gün yüzüne çıktı

Motorola'nın Google satın alınacağı kesinleşince piyasaya çıkan Moto Nexus söylentileri, nihayet yıllar sonra mutlu sona ulaşıyor. Shamu kod adını taşıyan bir telefon hazırlığında olduğu ileri sürülen cep telefonunun mucidi, güvenilir kaynakların sözünden ibaret olan bu iddiaların somut dellilerle desteklenmesi sonucu artık inkar edilemeyecek durumdaki projesiyle basının birinci gündemini oluşturuyor. Hem AnTuTu hem de GFXBench tarafından listelenen yeni Nexus da test araçlarının kurbanı oldu.

Söylentilerin aksine 5,9 inç değil, 5,2 inç büyüklüğünde bir ekranı beraberinde getireceği tespit edilen Nexus 6, 2560 x 1440 piksel çözünürlüğüyle 565 ppi piksel yoğunluğuna ulaşıyor. 2,65 GHz dört çekirdekli Krait 450 işlemci ve OpenGL ES 3.1 grafik API desteğine sahip Adreno 420 GPU'nun mevcut olduğu Qualcomm Snapdragon 805 serisi APQ8084 yongasından gücünü alacak Motorola/Google markalı akıllı telefon, 13 MP arka, 2,1 MP ön kamera, Ultra HD 4K video desteği, 32 GB dahili hafıza, 3 GB RAM ve tabi ki son olarak Android L işletim sistemini yapısında ihtiva edecek.

Donanımının büyük bölümü kesinleşen Motorola üretimi ilk Nexus telefonu, bazı kaynaklara göre önümüzdeki ay özel bir tanıtım etkinliğinde gün yüzüne çıkarılacak. Ancak önceki yıllarda gerçekleştirilen benzer tanıtım etkinlikleri için ekim sonu-kasım başı döneminin tercih edilmesi bu tür iddiaların zayıf görünmesine neden oluyor. Bununla birlikte Nexus 6'ya eşlik etmesi beklenen HTC Nexus 8 tablet bilgisayar modeli için yıl sonunun işaret edilmesi de eylül tanıtımını zorlaştırıyor.



Eklenme tarihi: 13.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler