Motorola ve Google 5,9 inçlik Nexus 6 üzerinde çalışıyor olabilir

Motorola ve Google 5,9 inçlik Nexus 6 üzerinde çalışıyor olabilir

Yeni Moto telefonları bir bir ortaya çıkan Motorola, Google tarafından satın alındığından beri gündeme getirilen Nexus telefonunu bu sene piyasaya sürebilir. AndroidPolice sitesinin elde ettiği bilgiye göre, Shamu kod adlı bir cihaz üzerinde çalışan Motorola ve Google, önümüzdeki sonbahar döneminde ilk ortak Nexus cihazlarını tanıtacaklar. Site, iddiasını kanıtlayacak somut bir delil sunmasa da Google'nin sorun kayıtları sisteminde Shamu'yu resmen doğrulayan bir veriye rastlandı.

5,9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı ifade edilen Nexus 6, diğer Nexus modellerinde olduğu gibi yine bir deniz hayvanı kod adıyla geliştiriliyor. Shamu, gösteri için kullanılan ünlü bir katil balinaya ait bir isim. Parmak izi okuyucuya sahip olacağı dışında diğer teknik özellikleri bilinmeyen Motorola'nın ilk Nexus telefonunun, Google'ye bildirilen bir sorunda Android L işletim sistemiyle test edildiği görülüyor. Çıkış tarihi için kasım ayı işaret edilen Nexus 6, @evleaks tarafından ortaya atılan LG Nexus 6'nın iptal olduğu bilgisini doğruladığı gibi serinin sona ereceği iddiasını da çürütmüş oluyor.

Şimdilik kesin bir plandan bahsetmek güç. Ancak Google, üçüncü bir LG Nexus modeli yerine Lenovo'ya emanet ettiği Motorola'yla çalışmaya başladığı doğrulanmış oldu. Üzerinde yazılım testleri dahi yapılabilen Shamu'ya dair yeni gelişmeler için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 27.07.2014
Kaynak: AndroidPolice

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler