Motorola Ara: değiştirilebilir donanıma sahip mobil cihaz projesi

Motorola Ara: değiştirilebilir donanıma sahip mobil cihaz projesi

Cep telefonunun mucidi Motorola, bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı sıra dışı mobil cihaz projesini bugün resmi blog sitesi aracılığıyla teknoloji dünyasıyla paylaştı. Motorola'nın Gelişmiş Teknolojiler ve Proje grupları bölümü öncülüğünde Project Ara adı altında yürütülen çalışmalarıyla değiştirilebilir donanıma sahip bir aygıt dizayn etmeyi başaran tecrübeli üretici, bir iç iskelet ve farklı boyutlardaki modüllerden oluşan Ara konseptini hayata geçirmek için gerekli sonraki adımı atmaya hazır olduğunu resmen duyurdu.

"Android platformunun yazılım için yaptığını biz donanım için yapmak istiyoruz; canlı bir üçüncü parti geliştirici ekosistemi oluşturmak, sınırları giriş seviyeye kadar düşürmek, yenilikçiliğin hızını artırmak ve geliştirme sürecini büyük ölçüde daraltmak."

Tüketicinin satın aldığı cihazı donanımsal anlamda yükseltebilmek için yeni bi aygıt edinme zorunluluğuna son verecek bu proje, çok çeşitli donanım modülleri aracılığıyla mevcut telefonun daha güçlü hale gelebilmesini, daha iyi bir ekran, çipset, daha büyük depolama hafızası ve güç ünitesiyle donatılabilmesine imkan tanıyacak. Yalnızca Motorola değil, diğer üreticilerin de donanım modülleri ve iç iskelet modellerini bünyesinde barındıracak Ara konseptinin son kullanıcıyla buluşup buluşamayacağını zaman gösterecek.



Taşınabilir telefonun mucidinden gelen bu hamleye, Phonebloks adlı projesiyle dikkat çeken geliştiriciler de destek verecek. Kış aylarında geliştiricilerle test aşamasına geçiş yapacak Motorola'nın Ara Scout programına şimdiden kayıt olmak mümkün. Bu programa kaydolanlara Ara geliştirici kitini dağıtacak ABD'li firmanın programı ne zaman tamamlamayı planladığı bilinmiyor.



Eklenme tarihi: 29.10.2013
Kaynak: Motorola Blog

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler