Microsoft, yeni Surface bilgisayarlarını 23 Eylül'de tanıtacak

Microsoft, yeni Surface bilgisayarlarını 23 Eylül'de tanıtacak


Meşhur yazılım şirketi Microsoft, bir cihaz ve servis üreticisi olmak için geri dönüşü olmayan büyük yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Birkaç gün önce Nokia'nın üretim tesisleri, on binlerce çalışanı ve cihaz-servis bölümünü kapsayan bir alım gerçekleştireceğini açıklayan firma, tablet bilgisayar pazarına yönelik ikinci hamlesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yaklaşık iki hafta sonra düzenleyeceği bir etkinlik için ülkesindeki basın mensuplarına davetiye yollamaya başlayan Microsoft, ikinci nesil Surface bilgisayarlarını gün yüzüne çıkaracak.

Windows 8.1 işletim sistemini beraberinde getirecek yeni tabletler, Surface 2 ve Surface Pro 2 isimleriyle satış çıkacak. NVIDIA'nın 72 çekirdekli GeForce grafik birimi ve dört çekirdekli ARM Cortex-A15 işlemciye sahip Tegra 4 yongasından gücünü alacak Surface 2, ARM tabanlı bir işlemci mimarisini yapısında ihtiva ettiği için Windows platformunun bu mikromimariye özel son sürümü Windows RT 8.1 ile gelecek. 10.6 inç ClearType Full HD (1920 x 1080 piksel) ekran, VaporMg kaplama kasa, çift seviyeli entegre masaüstü standı, tam boyutlu USB 3.0 portu, Bluetooth 4.0, Wi-Fi a/b/g/n ve 8 saat kullanım süresine sahip olacağı iddia edilen Surface 2, Office 2013 Home & Student 2013 RT ofis yazılım paketini önyüklü olarak bulunduracak.

Surface Pro 2 ise; Haswell tabanlı Intel Core i5 işlemci, Windows 8.1, 4/8 GB RAM ve iki kademeli masaüstü standını bünyesinde barındıracak. Yeni işlemcisi sayesinde halefinden daha uzun bir kullanım süresi sunacağı tahmin edilen Surface Pro 2'nin görünüş olarak Surface Pro'dan pek farklı olmayacağı bildiriliyor. Beyaz renkli bir sürümü de bulunacak tabletlerin nasıl fiyatlandırılacağı henüz kesinleşmiş değil.

Microsoft markalı yeni tabletlerin geçen sene olduğu gibi yine Çinli elektronik üreticisi Pegatron tarafından mı üretileceği yoksa firmanın son alımını resmen tamamlamadan zaten son birkaç yıldır yakın ilişkiler yürüttüğü Nokia'ya ait fabrikaları mı bu faaliyetler için görevlendireceği bilinmiyor. 23 Eylül'de New York şehrinin Chelsea, Manhattan bölgesinde gerçekleştirilecek etkinlikte bu ve Surface 2 ailesiyle alakalı diğer hususlarda yeni detaylar paylaşılacaktır.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 9.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler