Windows Phone platformunun mobil sektör macerası sona erdi

Windows Phone platformunun mobil sektör macerası sona erdi

Microsoft, kendi mobil platformunu geliştirmekten vazgeçtiğini doğruladı. Dün akşam resmi Twitter hesabından soruları yanıtlayan firmanın Windows Phone ve Microsoft Edge'den sorumlu yöneticisi Joe Belfiore, Windows Phone ile ilgili yeni bir geliştirme çalışması olmadığını duyurdu.

Mobil cihazlar için ekosistem inşa etme yarışında Google ve Apple'ye mağlup olan teknoloji devi artık bu alanda yeni projeler geliştirmeyerek mağlubiyeti kabul etti. Surface markasıyla kendi telefonunu üretme niyetinden de vazgeçtiği anlaşılan Microsoft'un Windows 10 Mobile sürümü için rutin yazılım iyileştirme paketleri yayımlamayı sürdürmesi, birkaç sene sonra da tümden platformun fişini çekmesi bekleniyor.

Kendi platformuyla rekabet etmek yerine rakip platformlar için mobil servisler geliştirme yolunu seçen Microsoft, bundan sonraki süreçte Microsoft Edge tarayıcısının mobil cihazlara uyarlanması, ofis uygulamaları, bulut servisleri ve geçtiğimiz günlerde ismi değişen Android ana ekran uygulaması Microsoft Launcher'in yaygınlaşması için çaba harcayacak.



Eklenme tarihi: 9.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler