Windows Phone 8.1'den yeni görüntüler

Windows Phone 8.1'den yeni görüntüler

Windows Phone işletim sistemi için yeni bir güncelleme üzerinde çalışan Microsoft'un yeni yazılıma entegre edeceği birtakım özellikler internete sızdı. Şirket içerisinde yayımlandığı ileri sürülen bir slayt sayesinde detaylanan uyarı çubuğu, Blue kod adlı son dağıtımda 'Action Center' adıyla mevcut olacak. Uzun süredir bir uyarı merkezinin eksikliğinden dert yanan WP8 kullanıcıları, bu sene isteklerine kavuşmuş olacak.

Android, iOS ve uyarı çubuğuna sahip diğer platformlarda olduğu gibi ekranın üst kısmına dokunup aşağı doğru sürükleme hareketiyle aktif hale gelen uyarı merkezi, bazı cihaz fonksiyonlarının açma-kapama kısayolunu bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte çeşitli uygulamalardan gelen bildirimlerin listelendiği Action Center, uygulamaların kolayca kontrol edebileceği, kullanıcıyı her türlü gelişmeden haberdar edecek ana merkez görevi üstlenecek.

Action Center ile birlikte Microsoft'un Cortana adı altında geliştirdiği sesli sanal yardımcı hizmeti de Windows Phone 8.1'e eşlik edecek. Bing.com arama motoru, Foursquare ve dieğr bazı bilgi servislerinden gücünü alacak servisin 8.1 sürüm yükseltmesindeki en önemli yeniliklerden biri olması bekleniyor. Son olarak ses seviyesi ayarlarının uyarı, zil sesi ve medya gibi bölümlendirileceğini de müjdeleyelim.



Eklenme tarihi: 9.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler