Microsoft Windows 10 telefon, tablet ve bilgisayarlar için duyuruldu

Microsoft Windows 10 telefon, tablet ve bilgisayarlar için duyuruldu

Microsoft, en güçlü olduğu yazılım piyasasında önemli bir eşiğe geldiğinin farkında. Büyük bir firma olmanın sağlıklı öngörülerde bulunarak geleceği inşa etmek olduğunu bilen yazılım devi, bu nedenle son Windows sürümüne "Eşik" adını vererek geleceğini şekillendirecek ürününü geliştiriyor. Bugün San Francisco'da bir etkinlik organize eden şirket, Windows'un bu büyük güncellemesine yakışır bir isimle son işletim sistemini resmen duyurdu.

Henüz tüm yenilikleriyle tanıtılmaya hazır olmayan Windows 10, şimdiye kadar geliştirilmiş en geniş kapsamlı Windows yazılımı olacak. Ekosistemin cihaz çeşitliliğinin internete bağlı çalışan akıllı elektroniklerden kurumsal sunuculara kadar uzandığını belirten Redmond merkezlı teknoloji firması, telefon, tablet, dizüstü ve masaüstü gibi kişisel bilgisayar formlarını tek platform ve tek uygulama mağazasında toplayan ilk isim olacak. Windows 8 ile müşterilerini alışık olmadıkları bir bilgisayar deneyimiyle karşı karşıya bırakarak hata ettiğini anlayan Microsoft, yeni Win10 ile önceki iki sürümü harmanlamış ve tüm bilgisayar türlerine alışıldığı gibi hizmet verebilecek bir platforma imza atmış.

Başlat menüsü, Windows 7 ve Windows 8 melezi yazılımın başlıca değişikliklerinden biri. Eski iki sürümden izler taşıyan menü artık daha gelişmiş ve esnek bir yapı vaat ediyor. En önemlisi de masaüstü ya da klavye/fare girdi yöntemini kullanmaya devam eden tüketicilerin dokunmatik giriş için optimize edilmiş canlı karo ekranıyla uğraşmak zorunda kalmaması. Bu sayede Yoga 2 Pro gibi her iki sektörü tek donanımda toplayan melez aletler, hem tablet hem de masaüstü modunda en uygun arayüze erişiyor olacak.

Windows 10 çıkış tarihi

2015 sonbahar-kış döneminde Windows 10 işletim sistemli akıllı telefon, tablet ve bilgisayarları görmeye başlayacağız. Platformun deneme süreci yarın başlayacak.



Eklenme tarihi: 30.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler