Popüler klavye uygulaması Swiftkey'in yeni sahibi: Microsoft

Popüler klavye uygulaması Swiftkey'in yeni sahibi: Microsoft

2008 yılında kurulan ve özgün sanal klavye uygulamasını ilk kez 2010'da Android platformu için indirmeye sunan SwiftKey, çok yakında resmen Microsoft bünyesine girecek. Financial Times tarafından doğrulanan bu iddia, Android ve iOS ekosistemlerinde 300 milyondan fazla kullanıcıya sahip popüler klavye uygulamasının gelecek hafta Microsoft'a satılacağını ileri sürüyor.

İki sene öncesine kadar paralı bir uygulama olan SwiftKey, freemium iş modelini benimsedikten sonra kullanıcı sayısını hızla artırmayı başarmıştı. Klavye tema ve ek fonksiyonlarının satın alınabildiği uygulama içi mağazası ile özgün klavye özelliklerinin diğer firmalara lisanslanmasından elde ettiği gelirle ayakta durmaya çalışan Londra merkezli geliştirici, mobil sektörün en başarılı yapay zeka sistemlerinden birini oluşturmuştu. Microsoft'un da yapay zeka hususundaki yeteneği hasebiyle SwiftKey'i satın almaya karar verdiği ifade ediliyor.

250 milyon dolar nakit ödemeyi kapsayan satın alım anlaşmasından SwiftKey'in kurucuları Jon Reynolds ve Ben Medlock 30'ar milyon dolar pay alacak. Kendi klavye uygulamasıyla Android ve iOS'ta faaliyet gösteren Microsoft'un SwiftKey uygulamasını geliştirmeye devam edip etmeyeceği bilinmiyor.



Eklenme tarihi: 3.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler