iPad için Microsoft Office uygulamaları indirmeye sunuldu

iPad için Microsoft Office uygulamaları indirmeye sunuldu

iOS için ilk Office uygulamasını geçtiğimiz sene haziran ayında yalnızca iPhone uyumluluğuyla indirmeye sunan Microsoft, bugün San Francisco'da düzenlediği basın etkinliği kapsamında iPad için hazırladığı ofis paketini de gün yüzüne çıkardı. Yeni firma CEO'su Satya Nadella'nın görevi başındaki ilk büyük etkinliğinde, Apple markalı tablet bilgisayarlar için resmi Office uygulamaları basına tanıtıldı.

Tamamen ücretsiz olarak App Store üzerinden tüketicilerin beğenisine sunulan uygulamalar, sadece döküman görüntüleme, sunma yetilerini ücretsiz olarak sunacak. Düzenleme, yeni döküman oluşturma gibi işlemler için senelik ücreti 99$'dan başlayan Office 365 aboneliklerinden birine sahip olmak gerekiyor. Kullanıcı, dilerse dökümanları cihazlarında saklayabilecek veyahut OneDrive bulut depolama hizmeti aracılığıyla diğer Office yüklü cihazların da ulaşabileceği bir şekilde internette bulut hesabına kaydedebilecek.

Microsoft, Apple iPad uyumlu Microsoft Office uygulamaları Word, Excel, PowerPoint'i resmen indirmeye sundu.

Meşhur Office uygulama paketini artık abonelik bazlı bir hizmet olarak sunmaya başlayan Redmond merkezli yazılım devinin yeni stratejisi, Office'yi tüm telefon, tablet ve kişisel bilgisayarlara ulaştırma hedefini içeriyor. Bu doğrultuda ilk iPad'ın çıkış yaptığı 2010'dan beri şirket içerisinde Apple'nin tabletlerine Office desteği sunma planları yapan Microsoft, nihayet bugün senelerdir söylentilere konu olan uygulamalarını yayımladı. Fakat gerek pazarın orijinal Office programlarına ihtiyacı alternatiflerle karşılayarak bu tür uygulamalara talepte doyuma ulaşması gerekse Microsoft'un tüm fonksiyonlar için yıllık aboneliği zorunlu tutması, iPhone sürümde olduğu gibi uygulamaların kullanım oranı hususunda başarısız olmasına yol açacak gibi görünüyor.

3,5 milyondan fazla abonesi (kurumsel aboneler hariç) bulunan Office 365 ekosistemini genişletmeye yönelik yeni iPad için Word, Excel ve PowerPoint uygulamaları, yıllık ücreti 69$ olan Office 365 Personal aboneliğiyle de kullanılabilecek. İki cihaza kadar destek sunan bu abonelik programı, halihazırda aktif değil. Uygulamaları hemen şimdi Apple App Store'den indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

- Microsoft Word - 259 MB - Ücretsiz
- Microsoft Excel - 233 MB - Ücretsiz
- Microsoft PowerPoint - 215 MB - Ücretsiz



Eklenme tarihi: 27.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler