Microsoft: Android'li Nokia X iptal, 18 bin çalışan işten çıkarılacak

Microsoft: Android'li Nokia X iptal, 18 bin çalışan işten çıkarılacak

İki ay önce Microsoft tarafından resmen satın alınan Nokia, üç yıl önceki yanlış ortaklığının cezasını çekmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük mobil cihaz üreticisi ve Avrupa'nın teknoloji sektöründeki gururu konumundaki Finlandiyalı üretici, şimdilerde Amerikalı Microsoft'un kontrolünde günden güne yenilikçiliğini ve marka değerini yitiriyor. Redmond merkezli yazılım devinin yeni CEO'su Satya Nadella, yayımladığı son açıklamayla Nokia'ya bir darbe daha vurdu.

32,000 fabrika işçisi, mühendisi ve yöneticisiyle Microsoft çatısı altına giren Nokia, önümüzdeki altı ay içerisinde 13 bin civarında çalışanını işten çıkaracak. Kendi çalışan sayısı 100,000'i aşan Microsoft ise 5 bin kişinin işine son verecek. Toplamda 18 bini bulacak iş gücü kaybı, Satya'nın ucuz mazeretlerle dolu mektubunda, yeniden yapılanan Microsoft için gerekli görülüyor. Yönetim kademelerini minimuma indirip birimler arasındaki bilgi akışını artırmayı amaçlayan Windows platformunun geliştiricisi, alternatif Nokia projelerini Lumia modellerine çevireceğini de ilan etti.

Nokia X ile ilk kez Android ekosistemine adımını atarak tüketicileri umutlandıran cep telefonu uzmanı, Nokia X2'nin duyurulmasıyla uzun soluklu bir plan yaptığı izlenimi uyandırmıştı. Ancak Microsoft, Asha serisi ve Symbian S40 işletim sistemli basit telefonları iptal ettiği gibi Android'li Nokia X serisinin de ipini çekti. Üzerinde çalışılan gelecek Nokia X modelleri, bütçe dostu Windows telefonları olarak yeniden projelendirilecek. Böylece Nokia'nın tüketiciye ulaşan tek dalı, gelişmini tamamlaması yıllar sürebilecek Windows Phone işletim sistemli Lumia çözümleri olacak.

Bir zamanlar dünyaya hükmeden Nokia, yeni patronunun henüz işe alınmış binlerce çalışanını kovmasına ve tüm alternatif projelerine son vermesine engel olamayacak kadar zayıf. Mobil endüstrinin en sinsi devralması sonucu el değiştiren tecrübeli telefon üretici, bakalım bu berbat ürün planlamasından sağ çıkabilecek mi.



Eklenme tarihi: 18.07.2014
Kaynak: Microsoft

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler