Nokia dönemi resmen sona erdi

Nokia dönemi resmen sona erdi

Eylül 2013'te açıklanan Microsoft-Nokia alım anlaşması, bu hafta resmen tamamlandı. İlk olarak bildirilen 5,44 milyar avro ödemenin artış gösterdiğini belirten Microsoft, anlaşmada yaşanan bazı değişiklikleri yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Nokia'yı bir alt şirket olarak idare edecek olan yazılım devi, şimdiden çeşitli Nokia tesisleri ve merkez binalarında değişikliklere başladı. Mobil teknoloji tarihinin en yenilikçi isimlerinden Nokia'nın sektördeki günleri böylece sona ermiş oldu.

Yaklaşık 7500 çalışana sahip Hindistan'daki üretim tesisini ülkedeki bazı vergi problemleri nedeniyle bünyesine katamayan Microsoft, Nokia idaresinde kalan fabrika için üreticiyle ayrı bir anlaşma imzaladı. Alım anlaşması kapsamındaki bir diğer değişiklik ise; Güney Kore'deki 200 kişiye istihdam sağlayan fabrikanın kapatılmasına karar verilmesi oldu. Bunun dışında orijinal anlaşmaya sadık kalarak alımı tamamlayan iki teknoloji şirketi, mobil pazarın son dönemdeki en büyük alımını sorunsuz bir şekilde sonuçlandırdı.

Microsoft Mobile adıyla çalışmalarını sürdürecek Nokia cihaz ve servisler bölümü, firmanın alımdan önceki CEO'su Stephen Elop'un idaresine verilen Microsoft Device bölümüne bağlı olacak. Bütçe dostu mobil cihaz pazarını hedef alacağını belirten Microsoft, Windows Phone işletim sistemli çözümlerin yanı sıra kısa süre önce satışa çıkan Nokia'nın Lumia ve Asha'dan sonraki üçüncü cihaz serisi Nokia X ailesini de geliştirmeye devam edecek. Bu cihaz serisinin Android işletim sisteminden gücünü aldığını hatırlatalım.



Eklenme tarihi: 25.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler