Nokia'yı Microsoft'a hibe eden Stephen Elop görevinden ayrılıyor

Nokia'yı Microsoft'a hibe eden Stephen Elop görevinden ayrılıyor

Cep telefonu endüstrisinin en büyük isimlerinden biri olan Nokia artık piyasada yok. Çekirdek kadrosu Microsoft'un cihazlar ve servisler grubunda faaliyet göstermeye devam eden telekomünikasyon devi, birkaç yıl önce lideri olduğu mobil pazardan kayıp gitmesini Stephen Elop'a borçlu. 2010'da Microsoft'un yönetim kadrosundan ayrılarak Nokia'nın Finlandiyalı olmayan ilk CEO'su olarak göreve getirilen Elop, üç yıl içerisinde yönetimindeki şirketi eski patronlarına hibe edecek kıvama getirmeyi becermişti.

Görevde kaldığı süre sona erdiğinde Nokia hissedarlarına yıllık geliri %40, kar oranı %92 ve satış rakamları ise %40 oranında aşağı çekilmiş bir firma bırakan Stephen Elop, Nokia'ya cüzi bir bedelle Microsoft'a satılmak dışında pek fazla seçenek bırakmamıştı. 7,2 milyar dolar gibi düşük bir rakam karşılığında donanım bölümünü Microsoft'a bırakan Nokia'nın anavatanında Elop'un truva atı olmakla suçlanmasına şaşırmamak gerekiyor.

Nokia alımı tamamlandıktan bir yıl sonra bugün bir açıklama yayımlayan Microsoft CEO'su Satya Nadella, Elop için Microsoft'tan ayrılma vakti geldiğini ilan etti. Redmond merkezli şirkette cihazlar ve servisler bölümünden sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı görevi yürüten Elop ile birlikte Google'ye karşı yürütülen agresif reklam kampanyalarından sorumlu Mark Penn de Microsoft'taki görevinden ayrılacak. Cihazlar ve Windows gruplarını birleştiren Microsoft'un Windows ve Cihazlar bölümünü Terry Myerson, Bulut ve Kurumsal gruplarını Scott Guthrie ve önceden olduğu gibi uygulama ve servisler bölümünü ise Qi Lu yönetecek. Böylecek yönetim kadrosunu yeniden şekillendirmiş olan Microsoft, Windows 10 ve 10 Mobile'yi yenilenmiş bir kurumsal yapıyla piyasaya sürecek.



Eklenme tarihi: 17.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler