Nokia'nın özçekim odaklı Lumia 730 Windows telefonu görüntülendi

Nokia'nın özçekim odaklı Lumia 730 Windows telefonu görüntülendi

Eski Nokia CEO'su ve şimdinin Microsoft cihazları sorumlusu olan Steve Elop, iddialara göre bir süre önce yeni Windows telefonlarını şirket içi bir organizasyonda gün yüzüne çıkardı. Rock kod adlı giriş seviye telefonunu Lumia 530 olarak tanıtan firma, büyük ihtimalle bu etkinlikte Superman, Tesla ve McLaren olarak bilinen çözümlerini şirketin üst kademesiyle buluşturdu. Ancak sonbahara kadar büyük bir basın tanıtımı düzenlemesi beklenmeyen Nokia'nın resmi duyurusu öncesi bir yeni çözüm daha internete servis edildi.

Daha önce iki kez Tesla modelinin Lumia 830 adıyla ortaya çıktığına şahit olmuştuk. Şimdi sıra afilli kod adıyla Superman modeline geldi. WPCentral, elde ettiği prototip görüntülerini okuyucularıyla paylaşarak bir telefonu daha internete sızdırdı. 4,7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı iddia edilen Lumia 730, Nokia'nın gerek özellikleri gerekse fiyatı ile tam olarak orta segmenti hedef alan bir çözüm olacak. Aygıtın 5 megapiksellik özçekim odaklı ön kamerasıyla rakiplerine avantaj sağlaması beklenirken, diğer donanım özellikleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

PureView arka kameralı Lumia 830'un aksine 730 modelli telefonda ön taraftaki kameraya ağırlık verilecek. Debian Red kod adlı yeni bir üretici yazılımıyla test edilen akıllı telefon, tıpkı diğer Lumia x30 çözümlerinde olduğu gibi ön yüzünde herhangi bir fiziksel düğme barındırmayacak. Tanıtım tarihi bilinmeyen Lumia 730'un arka kısmına ait prototip görüntüsü aşağıdadır.



Eklenme tarihi: 8.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler