Microsoft, Nokia alımını tamamlamak üzere olduğunu açıkladı

Microsoft, Nokia alımını tamamlamak üzere olduğunu açıkladı

Uzun süre söylentilere konu olduktan sonra eylülde resmiyet kazanan Microsoft'un Nokia alımı, önümüzdeki günlerde resmen tamamlanacak. Aylardır Nokia'nın faaliyet gösterdiği tüm ülkelerden onay almak için çalışma yürüten Microsoft, Avrupa Birliği ve son olarak Çin hükümetinin olumlu kararıyla milyar dolarlık alımını sonlandırmaya çok yaklaştı. Resmi blog sitesinden yeni bir açıklama yayınlayan iki teknoloji devi, birleşmenin hafta içerisinde resmiyet kazanacağını ilan etti.

5,44 milyar avroluk bir mebla ödeyerek mobil sektörün en tecrübeli üreticilerinden Nokia'nın cihaz ve servisler bölümü, 32,000 çalışan, onbinlerce telekomünikasyon patenti, Lumia ve Asha markalarının kullanım hakkı ve Nokia markasının akıllı telefon, tablet bilgisayarlardaki marka haklarını 10 yıllığına satın alacak Microsoft, geleceğe yönelik hedeflerini 2018'e kadar pazarda %15 pay elde etmek olarak açıklamıştı. Yapılan son açıklamada, Nokia'nın Güney Kore'deki üretim tesisinin anlaşmadan çıkarıldığı ve bir yıl geçerli olmak üzere Nokia.com ile üreticinin sosyal medya hesaplarını kapsayan bir yönetim maddesinin getirildiği ifade edildi.

Önümüzdeki cuma günü Microsoft ve yazılım devinin yeni CEO'su Satya Nadella idaresine geçecek Nokia'nın firma içerisindeki yeni adı bile belli oldu; Microsoft Mobile Oy. Sonraki cihazlarında Nokia yerine Microsoft markasını kullanacağı bildirilen Redmond merkezli şirketin bu alım sonrası mobil pazarda Windows Phone platformunu yaygınlaştırmaya yönelik yatırımlarını sürdürmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 21.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler