Microsoft'un Nokia alımı Avrupa Birliği'nden onay aldı

Microsoft'un Nokia alımı Avrupa Birliği'nden onay aldı

Eylül ayı başında Nokia'nın cihaz ve servisler bölümü ve diğer bazı mülklerini 5,44 milyar avro, yani yaklaşık 15,1 milyar lira karşılığında satın alacağını açıklayan Microsoft, amacına her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. 2 Aralık'ta ABD'nin Adalet Bakanlığı'ndan onay alan milyar dolarlık alım anlaşması, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından da gözlemlendikten sonra yürürlüğe girme iznine kavuştu.

Nokia'nın fabrikaları, 32.000 çalışanı, Lumia, Asha markaları, haberleşme patent portföyü ve coğrafi hizmetlerini lisanslama ücretini de içerisinde barındıran anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için herhangi bir şart ileri sürmeyen komisyon, Microsoft'un önündeki en büyük engeli de kaldırarak alımı resmiyete dökmesi için kapıları sonuna kadar açmış oldu.

Halihazırda Windows Phone 8 mobil işletim sisteminin %90'ını elinde bulunduran Finlandiyalı üretici, bundan sonra Microsoft için üretim gerçekleştiren bir alt şirket haline gelmiş olacak. Ancak cihaz ve servisler bölümü dışında kalan diğer kuruluşlar ve ana Nokia şirketi, ülkesinde faaliyet sürdürmeye devam edecek. Haberleşme ekipmanları odaklı çalışmalar gerçekleştirmesi beklenen efsane markayı nasıl bir gelecek beklediğini kestirmek güç.



Eklenme tarihi: 4.12.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler