Microsoft markalı ilk akıllı telefon Lumia RM-1090 görüntülendi

Microsoft markalı ilk akıllı telefon Lumia RM-1090 görüntülendi

Kısa süre önce Nokia'ya ait resmi blog sitesinden bir açıklama yapan Microsoft, mobil endüstriyi üzen marka değişimini resmen ilan etmişti. Artık Lumia serisine mensup Windows akıllı telefonlarında efsanevi Nokia ambleminin yerini kendi markasına bırakacağını bildiren yazılım şirketi, bundan sonraki donanımlarının yeni markasıyla piyasaya sürüleceğini ekledi. Çok geçmeden Microsoft logolu ilk telefon da internette boy göstermeye başladı. Daha önce FCC tarafından sertifikalanan RM-1090 model numaralı yeni mobil aygıt, Çin'in haberleşme ekipmanları sertifikalama merkezi TENAA vasıtlasıyla ilk kez gün yüzüne çıktı.

Son dönemde tanıtılan Lumia 530'dan 830'a kadar tüm giriş-orta seviye odaklı Windows telefonlarla aynı tasarım anlayışını paylaşan Microsoft Lumia, ekranın üstü ve arka kapağın ortasına yatay biçimde yerleştirilmiş iki Microsoft simgesini üzerinde taşıyor. 960 x 540 piksel çözünürlüklü 5 inçlik bir ekran, 1.905 mAh büyüklüğünde bir pil ve Windows Phone 8.1 işletim sistemini bünyesinde barındıracak olan aygıt, 14 santim uzunluğunda ve 9,32 milimetre kalınlığında polikarbonat bir dış aksama sahip.

Tatil sezonunda piyasaya sürülmüş olacağı öngörülen RM-1090 modelli telefonun henüz nasıl isimlendirileceği bilinmiyor. Ancak teknik özelliklerinden kolaylıkla giriş seviyeyi hedef aldığı yorumunda bulunmak mümkün.



Eklenme tarihi: 3.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler