Microsoft, LinkedIn'i 26 milyar dolara satın alıyor

Microsoft, LinkedIn'i 26 milyar dolara satın alıyor

2002 yılında kurulan ve bu yıl aktif kullanıcı sayısı 100 milyonu aşan sosyal ağ platformu LinkedIn, bugün sürpriz bir şekilde Microsoft tarafından satın alınacağını duyurdu. Mobil sektörde yine hüsrana uğrayan Microsoft, bu defa bulut teknolojileri ve LinkedIn platformu ile kurumsal pazarda başarı hedefiyle yola çıkıyor.

%12 hisseyle iş dünyası odaklı sosyal platformun en büyük hissedarı ve aynı zamanda kurucusu olan Reid Hoffman tarafından desteklenen anlaşma, Microsoft'un 26,2 milyar dolar nakit ödemesi karşılığında bu sene içerisinde sonuçlanacak. Tıpkı YouTube, Instagram, WhatsApp alımlarında olduğu gibi LinkedIn'in de yeni sahibinden bağımsız olarak büyümeye devam edeceğini belirten Microsoft CEO'su Satya Nadella, mevcut LinkedIn CEO'su Jeff Weiner'in görevde kalacağını da doğruladı.

Microsoft, 2012'de LinkedIn'e benzer şekilde kurumsal kullanıcıları hedef alan Yammer sosyal ağını da bünyesine katmıştı. Bu defa sektörün lider ismini satın alarak sosyal ağ yarışında büyük holdinglerle durumu eşitleyen Redmond merkezli teknoloji devinin hedefini mobil sektörden çevirdiği de bir kez daha doğrulanmış oldu.



Eklenme tarihi: 13.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler