Microsoft'un yeni CEO'su Satya Nadella oldu

Microsoft'un yeni CEO'su Satya Nadella oldu

Microsoft, son altı aydır Ağustos 2013'te emekli olacağını duyuran Steve Ballmer'in CEO'luk koltuğunu devralacak bir sonraki isim üzerinde çalışıyordu. Nihayet bugün firmanın 39 yıllık tarihindeki üçücü CEO'su resmiyet kazandı. Son dönemdeki iddiaların ortaya attığı Steve Ballmer gibi bir emektar Microsoft yöneticisi olan Satya Nadella, Microsoft'un yönetimini devralacak isim olarak ilan edildi.

47 yaşındaki Hindistanlı yönetici, daha önce Microsoft'un çevrimiçi hizmetler grubunun araştırma-geliştirme bölümünde başkan yardımcılığı yapmış ve daha sonra ekonomik hacmi 20 milyar doları aşan Bulut & İşletme grubunun başına getirilmişti. Uzun süredir şirketin bu parçasında çalışmalarda bulunan Nadella, 22 yıllık Microsoft tecrübesiyle çok yakında CEO'luk koltuğuna oturacak. Ona bu görevinde yönetim kurulu başkanlığını John Thompson'a devreden Microsoft kurucusu ve eski CEO'su Bill Gates teknoloji danışmanı olarak destek olacak.

Satya Nadella'nın Bing ve Xbox gibi ürünlere yönelik planlarının ne olduğu merak konusu. Asyalı yeni CEO, görev değişikliği sonrası tüm Microsoft çalışanlarına bir mektup yollarken; Natella'nın ilerleyen günlerde resmen görevine başlaması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 4.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler