Microsoft, akıllı telefon üretimini bırakıyor

Microsoft, akıllı telefon üretimini bırakıyor

Microsoft, 7,2 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia ile mobil pazarda rakiplerini yakalamayı amaçlamıştı. Fakat bir donanım üreticisini idare edecek uzmanlığa sahip olmadığı görülen ünlü yazılım devi, bugün yaptığı açıklamayla akıllı telefon üretiminden elini çektiğini dolaylı yoldan onayladı.

Geçen hafta Nokia'nın basit telefon bölümünü Finlandiya merkezli eski Nokia yöneticilerinin kurduğu HMD Global firmasına satacağını açıklayan Microsoft, bir fabrikasını da bu anlaşmayla elden çıkarmıştı. Bugün ise 1350'si eski Nokia çalışanı olan toplam 1850 çalışanını işten çıkaracağını duyuran şirket, adeta milyar dolarlık Nokia anlaşmasından geriye bir şey kalmadığını ilan etmiş oldu.

İki bine yakın elemanını işten çıkarmak için cebinden 950 milyon dolara yakın işten çıkarma yardımı ve yeniden yapılanma ücreti çıkacak olan Redmond merkezli teknoloji şirketi, önceki yıl da 7800 çalışanını işten çıkarırken 7,6 milyar dolarlık masrafın altına girmişti. Şirket içinde dağıtılan ve üst düzey yöneticilerden gelen bir mektubu internete sızdıran Recode.com, Microsoft'un mobil pazarda geri çekilme sürecine girdiğini, fakat henüz bu piyasadan tamamen vazgeçmiş olmadığını ortaya çıkardı.

Akıllı telefon faaliyetlerine yazılım geliştirme ve kurumsal çalışmalarla devam edeceğini belirten firma CEO'su Satya Nadella, donanım üretimiyle alakalı bir beyanda bulunmadı. Ancak Microsoft'un önümüzdeki dönemlerde Surface Phone adıyla yeni donanım deneyleri yapmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Microsoft'un çekilme kararında Windows Phone platformunun 2016 ilk çeyreğinde %1'in altına düşen pazar payının verdiği kaygı etkili olmuş görünüyor. Küresel çapta pazar payı %85 seviyesine dayanan Google'nin Android ekosistemi, bir platformu daha tarihe gömmeye çok yakın.



Eklenme tarihi: 25.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler