MHL 3.0 standardı detaylandı: Ultra HD 4K görüntü çıkışı, 10W güç, çoklu ekran desteği

MHL 3.0 standardı detaylandı: Ultra HD 4K görüntü çıkışı, 10W güç, çoklu ekran desteği


Nokia, Samsung, Silicon Image, Sony ve Toshiba'nın bir araya gelerek oluşturduğu MHL Konsorsiyumu, Mayıs 2011'de ilk sürümüyle piyasaya sürülen mobil cihazlara yönelik medya aktarım arayüzünün yeni versiyonunu resmen açıkladı. Halihazırda 330 milyondan fazla cihazda mevcut olan MHL çıkışının üçüncü standardı MHL 3.0'ın beraberinde getireceği özelliklerde karar kılındı ve ilk detayları teknoloji dünyasıyla paylaşıldı.

30fps'de 2160p'ye kadar Ultra HD 4K çözünürlüklerinde video aktarım desteği, Dolby TrueHD ve DTS-HD 7.1 ses teknolojileri sayesinde çok daha kaliteli ses aktarabilme, çift kanallı bağlantı sayesinde MHL 2.0'a kıyasla iki kat daha hızlı veri alışverişi, çoklu ekran, klavye, fare, dokunmatik panel bağlantı desteği, 10 watt güç çıkışı, HDCP 2.2 standardı ile güvenli içerik aktarımı ve MHL 1, 2 ile uyumluluğu sunan MHL 3.0, tüm bu fonksiyonları beş pinli bir konnekter üzerinden sağlayabilecek.

Eylülün başında tüm teknik detayları üreticilerin kullanımına sunulacak olan Mobile High-Definition Link 3.0'ın bir yıl içerisinde ilk olarak Nokia, Samsung ve Sony markalı aygıtlarda kullanılmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 24.08.2013
Kaynak: MHL Tech

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler