Qualcomm çipsetli ilk Meizu telefonlar 2017 üçüncü çeyreğinde geliyor

Qualcomm çipsetli ilk Meizu telefonlar 2017 üçüncü çeyreğinde geliyor

MediaTek, yıllardır uygun fiyatlı yongada sistem çözümleriyle Uzak Doğulu akıllı telefon üreticilerini besliyor. 2016'ya kadar ciddi bir yükseliş göstererek yoluna devam eden ve üst segmentte şansını denemeye karar veren Tayvanlı firmaya beklenmedik biçimde mobil çipset piyasasının lideri Qualcomm dur dedi. Geçtiğimiz yıl hem üst seviyede hem de bütçe dostu segmentinde büyük hakimiyet sağlayan yarı iletken üreticisi, 2017'de elde ettiği tasarım kazanımlarıyla şimdiden beklentinin üstüne çıkmış durumda.

2016'da 99 milyon telefon satan Oppo'dan %50, 77 milyonluk vivo'dan ise %80'e yakın pay elde eden Qualcomm, fiyatlarında ciddi indirime gittiği Snapdragon çipsetlerine bir Çinli alıcı daha buldu. Digitimes'in raporuna göre, geçen sene Meizu ile arasındaki patent anlaşmazlığını gideren Qualcomm yılın üçüncü çeyreğinde satışa çıkacak yeni Meizu'lara çipset tedarik edecek.

Geçen yıl 22 milyona ulaşan telefon satışlarının %90'ında MediaTek çipset kullanan Meizu, Qualcomm'un Snapdragon çözümlerini pahalı bulması hasebiyle birçok kez MediaTek çipli telefonlar üretmeye devam edeceğini açıklamıştı. Ancak hem ikili arasındaki yasal sorunların çözülmesi hem de Qualcomm'un fiyatlarda indirime gitmesiyle Meizu için uygun şartlar oluşmuş görünüyor.

Digitimes, Qualcomm çipsetli Meizu telefonların 2017 satışlarının yüzde 30'unu oluşturacağını öngörüyor. Sene başında Çin basınına röportaj veren Meizu yöneticileri, yılın son çeyreğinde Qualcomm çipsetli bir üst düzey telefon piyasaya sürmeyi planladıklarını açıklamıştı. Üst düzey model öncesi Meizu'nun müşterilerini Snapdragon 600 serisi yonga kullanan uygun fiyatlı telefonlarla tanıştırması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 14.03.2017
Kaynak: Digitimes

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler