Meizu, akıllı telefon ailesini iki markaya ayırmayı planlıyor

Meizu, akıllı telefon ailesini iki markaya ayırmayı planlıyor

Bugün Pekin'de yeni bütçe dostu telefonu M5 Note için tanıtım etkinliği düzenleyen Meizu, gelecek planları hakkında önemli açıklamalar yaptı. Firmanın doğrudan CEO ve CEO yardımcısı tarafından Çin medyasına Meizu'nun iki farklı markaya bölünmeye hazırlandığı bilgisi verildi. Bir süredir zaten iki farklı anlayışta akıllı telefon üretimi gerçekleştiren Guangdong merkezli üretici, yeni yılda M serisini ayrı bir markaya dönüştürebilir.

Bilindiği üzere geçen seneden beri M serisi altında bütçe dostu segmenti için birçok mobil cihaz piyasaya süren Meizu, ülkesinde Meilan (Blue Charm) adını verdiği özel bir isimlendirme kullanıyor. MX serisini emekli edip üst segmentte Pro modelleriyle varlığını sürdüren firma, farklı bir anlayış benimseyen bütçe dostu ürünlerini Pro ve diğer modellerden ayırmak için ikinci markanın faydalı olacağına inanıyor.

Huawei'nin mustakil satış kanalları, ar-ge ve tasarım ekibine sahip Honor markasıyla yaptığını Meizu'nun hayata geçirmesinin mümkün olmadığını kabul eden CEO, bu yüzden satış ve ar-gede Meilan markası ile ana Meizu ürün yelpazesinin paylaşım içerisinde olacağını, fakat tasarım dilinin giderek farklılaşacağını belirtiyor.

Gençlere hitap eden, ucuz ama güzel telefonlar geliştirme hedefini taşıyacak olan Meilan markası, Meizu'nun bütçe dostu kategorisinde kızışan rekabete karşı aldığı büyük bir önlem olarak nitelendiriliyor. Firmayı böyle bir düzenlemeye iten bir diğer unsurun, en büyük destekçisi Alibaba'nın kendi mobil hizmetlerini entegre ettiği Android tabanlı YunOS platformunu daha hızlı yaygınlaştırma arzusu olduğu tahmin ediliyor.

Bugün 900 yuan (459 ₺) seviyesinden yeni bir Meilan telefonu tanıtan Meizu CEO'su, çift markalı gelecek planları dışında daha önce internete sızan kavisli ekrana sahip mobil cihaz hakkında da konuştu. Böyle bir telefon geliştirdiklerini doğrulayan yönetici, kavisli telefon üretmek için yeterli üretim tecrübesine sahip olmadıkları için bu cihazın iptal edildiğini ifade etti.



Eklenme tarihi: 6.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler