Meizu, Exynos 5 Octa yongalı yeni nesil amiral gemisini 2 Eylül'de tanıtacağını açıkladı

Meizu, Exynos 5 Octa yongalı yeni nesil amiral gemisini 2 Eylül'de tanıtacağını açıkladı


Mobil telefon üretim faaliyetlerine Apple'nin iPhone serisinden esinlenerek geliştirdiği ürünlerle başlayan Meizu, yazılım kanadını Android'e emanet ettikten sonra kasa tasarımlarında özgünleşmeye başladı. Birkaç senedir markasıyla özdeşleşmiş bir dizayn anlayışı üzerinde çalışmalarını sürdüren uzak doğulu üretici, MX3 olarak bilinen yeni amiral gemisi için eylülde bir basın etkinliği düzenleyeceğini ilan etti.

Piyasaya sürdüğü neredeyse tüm mobil cihazlarda Samsung üretimi yongada sistem çözümleri kullanan Meizu'nun MX3'teki yonga tedarikçisi tercihi de önceki modellerden farklı olmayacak. Sina Weibo sosyal paylaşım platformundaki resmi hesabından MX3'ün dört+dört çekirdekli Exynos 5 Octa ile geleceğini müjdeleyen Çinli firma, 5 Octa serisinin 5410 mu yoksa birkaç hafta önce üretimi başlayan 5420 modelli üyesini mi kullandığı konusunda henüz açıklamada bulunmadı.

5.1-5.5 inç büyüklüğünde Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlüklü, 2 milimetrelik çerçeveye sahip LCD ekran, 2 GB RAM, 32/64/128 GB dahili hafıza, 13 MP arka kamera, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi tabanlı Meizu tarafından geliştirilen Flyme 3.0 yazılımını beraberinde getirecek amiral gemi sıfatlı telefonun MX3 yerine daha farklı bir isimle çıkış yapabileceği konuşuluyor.

Diğer MX akıllı telefonlarında düşük üretim hacmi sayesinde Samsung'un en yeni yongada sistemlerini Samsung'dan bile önce kullanma fırsatı yakaladığına şahit olduğumuz Meizu, MX3'te sorunlu 5410'u es geçip Galaxy Note 3'e güç vermesi beklenen çok daha hızlı, daha yüksek güç tüketim değerine ulaşabilen, altı çekirdekli ARM Mali-T628 GPU'ya sahip Exynos 5420'ye yer verebilir.

2 Eylül'de Çin'in Pekin şehrindeki Su Küpü isimli olimpik su sporları merkezinde düzenlenecek tanıtım etkinliği, Meizu'nun bölgedeki en büyük rakibi Xiaomi tarafından Mi-3 için organize edilecek tanıtımdan iki gün önce kapılarını basın mensuplarına açacak. Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin'deki pazar paylarını artırmak için Samsung, Qualcomm, Sharp gibi teknoloji devleriyle işbirliğine giden Meizu ve Xiaomi, üçüncü amiral gemi modellerinden önemli satış başarıları bekliyor.


Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 18.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler