Meizu, Exynos 7420 çipsete sahip yeni bir telefon hazırlıyor

Meizu, Exynos 7420 çipsete sahip yeni bir telefon hazırlıyor

Yıllardır Samsung'un bir numaralı Exynos çipset müşterisi olan Meizu, iki senedir ana MX telefonlarında daha ucuz olan MediaTek yongalara yer veriyor. MediaTek'ten resmen yatırım aldıktan sonra Samsung'u tamamen tedarik zincirinden çıkaracağı düşünülen Guangdong merkezli şirket, son iddialara göre iş ortağından henüz vazgeçmiş değil.

Çinli bir analistin Sina Weibo üzerinden paylaştığı iddia, Galaxy S6 ve S6 edge'de de kullanılan Exynos 7420 yongasının yeni bir Meizu cihazına güç vereceğini ileri sürüyor. Tıpkı S6 edge gibi kavisli bir ekrana sahip olması beklenen bu cihaz, firma tarafından resmen yalanlanan MX5 Pro yerine geliştirilen başka bir ürün olabilir. MX5'te MediaTek'in Helio X10 çipine yer veren Uzak Doğulu üreticinin daha büyük ekranlı ve daha yüksek bir fiyat etiketine sahip ikinci cihazında kullanacağı Exynos 7 Octa'dan başka çipset alternatifi bulunmuyor. Qualcomm Snapdragon 810'un hali ortadayken eski ortağıyla yeniden tedarik anlaşmasına varmak Meizu için daha akıllıca görünüyor.

Henüz diğer teknik özellikleri ve çıkış tarihi netleşmeyen isimsiz Meizu telefonu hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 7.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler