Meizu, 2015 ilk yarısında rekor artışla 8,9 milyon telefon sattı

Meizu, 2015 ilk yarısında rekor artışla 8,9 milyon telefon sattı

Sene başında Türkiye'ye giriş yapan Meizu, çakma iPhone üreticiliğiyle başlayan serüveninde çok önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Bugün Çin medyasında yer alan raporlara göre başarılı üretici, 2015 ilk yarısında 8,9 milyon akıllı telefon satarak rekor artışla büyümesini sürdürdü.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 540 artış yakalayan Guangdong merkezli firma, sadece Ocak 2015'te 1,5 milyon telefon satışı gerçekleştirmişti. Sonraki aylarda satış ivmesini giderek artırmayı başaran Meizu'nun ilk altı aylık performansı 8,9 milyonu görmesine yetti. Böyle giderse 2015'te 20 milyon telefon satmayı amaçlayan şirketin fazla iyimser görülen tahminlerinin de üzerine çıkması mümkün.

2014'e kadar senelik telefon yenileme döngüsünü takip eden Meizu, geçtiğimiz yıl Pro etiketli yeni bir üst düzey telefon ve M1 note adlı 1000 yuan (430 ₺) altı segmentini hedefleyen bütçe dostu çözümünü piyasaya sürmüştü. Uzak Doğulu üretici için bir dönüm noktası olan yeni ürün portföyü, yeni yılda M2 Note çözümüyle genişlemeye devam etmişti. Bunun neticesinde Meizu'nun etkileyici tasarımını kullanan ucuz telefonlara büyük ilgi gösteren tüketiciler, bir Çinli üreticiyi daha küresel mobil cihaz endüstrisine kazandırmış oldu.



Eklenme tarihi: 7.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler