Meizu, bu sene 20 milyon akıllı telefon satış barajını aştı

Meizu, bu sene 20 milyon akıllı telefon satış barajını aştı

Taklit ürünlerden özgün tasarım ve fiyat/performans telefonlarına uzanan yolculuğunda Meizu, 2015 yılını mobil sektörün şimdiye kadarki en hızlı yükselişiyle tamamlamak üzere. Geçen yıl yalnızca 4,4 milyon telefon satışı gerçekleştirebilen Guangdong merkezli şirket, 2015'in sona ermesine kısa bir zaman kala 20 milyon satış barajını aştığını duyurdu.

Geçen seneye kıyasla satış rakamlarını neredeyse beşe katlayan Meizu'nun yıl bazında artışı %350 seviyesinde oldu. Firmanın piyasadaki büyük oyuncular arasına katılmasını sağlayan kilit noktaların başında Çin ve bölge ülkeleri dışında Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlara ulaşılması ve bütçe dostu segmentindeki en iyi akıllı telefonların üretilmesi geliyor. Fakat Meizu'nun uyguladığı fiyat politikasında ısrarcı olması, hem kendisini hem de elinin değdiği segmentleri yükseltmesinde büyük rol oynadı. Öyle ki Çin piyasasında 1000 yuan altı pazarı Meizu'nun bu sene ortaya çıkardığı M serisi sayesinde ciddi bir fiyat savaşına sahne oldu.

2016'da büyümesini kontrol altına almak için yeni pazarlara açılmak yerine mevcut ülkelere odaklanmayı planlayan Meizu, gelecek sene sonuna kadar 25 milyon telefon satmayı hedefliyor. Ancak özgün tasarım ve başarılı donanım paketi üretimi böyle devam ederse kuşkusuz Meizu'yu parlak bir gelecek bekliyor.



Eklenme tarihi: 21.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler