On çekirdekli MediaTek Helio 20'ye eşlik edecek GPU ve diğer detaylar

On çekirdekli MediaTek Helio 20'ye eşlik edecek GPU ve diğer detaylar

Yaz aylarında üreticilerle buluşacak olan ilk on çekirdekli mobil çipsete dair yeni detaylar ortaya çıktı. ARM'nin en yeni grafik işlemcisinden gücünü alacağı doğrulanan Helio X20, Qualcomm'un Snapdragon 800 serisi donanımlarıyla sıkı bir rekabete girmeye hazırlanıyor.

Üç işlem kümesinde toplam 10 çekirdekli bir mimariye sahip olan MediaTek MT6797, büyük kümede 2,5 GHz hızında çift çekirdekli Cortex-A72, ortanca kümede 2 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 ve küçük kümede ise 1,4 GHz frekans hızındaki yine dört çekirdekli Cortex-A53 işlemciyi barındıracak. Çift kanallı LPDDR3 933 MHz sistem belleği desteğine sahip yongaya bütünleşik LTE ve diğer kablosuz teknolojilere destek sunan bir modem eşlik edecek.

Helio X20, GPU olarak ARM tarafından bu yıl resmen duyurulan ARM Mali-T880 biriminin 700 MHz hızında dört çekirdeğe ölçeklenmiş bir versiyonuna sahip olacak. Önümüzdeki aylarda Xiaomi, Vivo gibi Çinli üreticilerin kullanıma sunulacak. On çekirdekli işlemciye sahip ilk telefonların yıl sonunda satışa çıkması bekleniyor. Ancak ilk parti ürünlerin 28 nm üretim süreciyle imal edildiği ve TSMC'nin 20 nm teknolojisini temel alan çiplerin gelecek yıl piyasaya sürüleceği bildiriliyor.



Eklenme tarihi: 6.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler